Hirdetés
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Szasztok!
Philips tv-m van és néha bekapcsoláskor nincs kép csak hang,csatornákat vált simán,ki kell kapcsolni és vissza,hogy jó legyen.Mi lehet a gubanc?Szerencse,hogy ritkán csinálja. -
BlackPriest
őstag
Sziasztok!
Van egy hibás notim, nincs háttérvilágítása. egy pc-s monitor inverterével leteszteltem, a fénycső működik. Már a második belevaló invertert rakom bele, de a helyzet változatlan, az utoljára belerakott inverter elvileg tuti jó. Mi okozhatja még, hogy nincs háttérvilágítás?
Thx
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
axlrose32
őstag
válasz BlackPriest #8404 üzenetére
Szia!
Például az alaplapot az inverterrel összekötő kábelköteg....
Az alaplapról megkapja az inverter a tápot?
Egy konkrét noti típus nem ártana.06703896891
-
BlackPriest
őstag
válasz axlrose32 #8405 üzenetére
Hali!
Fusi li1705, nem tudom milyen értéket kell mérnem, az egyik szélső kábel és másik 4 között 10V körüli értéket mértem, ha ez kb jó, akkor megkapja.
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Egy olyan problémám van, hogy van egy Samsung 940BW Plus monitorom egy Notebook-ra kötve, ami néha elveszti a kontrasztot (nem éles a monitoron a kép). Ez egyik pillanatról a másikra történik. Mondjuk egy dokumentumban görgetek lefelé...
Van ötletetek, hogy mi a baja..?
[ Szerkesztve ]
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Most olyan idegbe vagyok, olyat tudnék írni, hogy bezöldőlne még a monitor is. Hadonásztam a monitorom előtt egy tolómérővel és sikeresen belehuztam egy karcos a monitorba. Nem nagy, de köröm megakad benne, látni lehet. Esetleg van valami megoldás, jó ötletetek, hogyan lehetne kiköszörülni a csorbát?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
axlrose32
őstag
válasz gordonfreemN #8408 üzenetére
Szia!
Csak kijelzőcserével sajnos.
Ha nem lenne mély (tehát nem akadna meg a köröm) akkor meg lehetne próbálni "kipolírozni" a fóliából, ugyanis a külső felület egy fólia, cserélni viszont nem lehet a kijelző károsodása nélkül.06703896891
-
Faust88
csendes tag
Üdv
Már mindenütt kerestem megoldást de nem találtam semmi használhatót és arra gondoltam hátha van itt valaki aki meg tudná mondani hogy mi a baj/és hogy lehetne kijavítani!
Adott egy 100Hz-es 19"-os Monitor. Fölötte egy kb 3cm-es polc és azon egy Samsung 100Hz-es TV . És az van hogy megy a monitor és bekapcsolom a Tv-t akkor a monitor elkezd vibrálni/csíkosodni/ ez olyan mintha haluzna az ember!
Nem tudom mit tehetnék a Tv-t Monitort mozgatni nem tudom szóval valamivel árnyékolni kellene vagy nem is tudom :SS
Előre is köszönöm a segítséget!!!
Üdv:. Faust
Üdv. Faust :D
-
BlackPriest
őstag
válasz BlackPriest #8406 üzenetére
megoldódott a dolog, kollégám javaslatára ránéztem a lecsukást érzékelő mikrokapcsolóra, be volt ragadva, lehúztam, működik. nem is tudtam, hogy csak a háttérvilágítást veszi le a noti, mikor lecsukom a képernyőt
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok jelzem hogy előre írjátok meg priviben mennyi lenne amit ráköltenétek a javításra nincs időm se kedvem csevegni napokig szóban javítani,ha kérded előre megmondom mennyi lenne a MAX-a javítás vagy hogy érdemes e Idióta kérdésekre nem válaszolok,nem csevegni szeretnék hanem keresni valami kis pénzt.Az ílreális árakat 2-3 ezer forint felejts el inkább vegyél rajta BKV-jegyet.ÜDV.
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
nyega
tag
Ezúton szeretném mindenkinek (akinek hibás monitorja van)ajánlani Axlrose34 nevű fórumtársunkat,mert megbízható,gyors,korrekt és ért ahhoz,amit csinál!
Köszönöm!
-
dik
őstag
Az én gondomra esetleg valami tipp?
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
-
tamas456
csendes tag
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy van egy samsung lcd tv amit rákötöttem a gépre, már vagy 2 éve megy a gépbe egy sima integrált video kari van, de most vettem bele egy ati radeon 9550 256mb(AGP) videokarit, de ha rákötöm a tv-t a tv azt irja ki hogy "nem támogatott üzemmód"
hiába rakom át integráltra és állítgatom a felbontást még a boot képernyő sem látható mert azt irja ki akkor is. mi lehet a gond? előre is köszi a választ -
axlrose32
őstag
válasz tamas456 #8420 üzenetére
Szia!
Vedd lejjebb a felbontást és a frissítési frekit...ennyi.
Valszeg a tv/mon nem tudja csak a 1366x768-at maximum 60Hz frissítés mellett.
Ha küldesz tv típust megnézem dsubon mire képtelen.Aztán nem meglepődni, ha ez egy régi 4:3 szarzúg, egyből 800X600-zal indítanék
[ Szerkesztve ]
06703896891
-
axlrose32
őstag
-
Whaazzup
senior tag
válasz axlrose32 #8415 üzenetére
Szia.Köszönjük mindenki nevében,és biztos vagyok benne,hogy aki itt megszólal a tudásához mérten az emberi önzetlen segítség fényében teszi ha ez olykor viszont pénzbe kerül a javítás de munkát honorálni kell.Abban biztos vagyok hogy nagy tapasztalatú kollégáim megbízhatóságáról,mivel volt szerencsém megbizonyosodni róla személyesen (axlrose32) barátomról,bátran ajánlom mindenkinek.Ha kicsit több időm lesz,újra sűrűbben hozzá szólok majd,addig is mindenkinek jól fórumozást kívánok.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz BlackPriest #8406 üzenetére
Szia.Szerintem sok,mert általában 5V-táp és 1,9V volt között ingadozik,ha bejön a kép majd lekapcsol az általában a scale ic meghajtó FET hibára utal (Kapcsoló fet a scaler-en) általában vezérlő kábel csatijával legközelebb eső fet a ludas,ha átmérted az össze kábelt nem szakadt.üdv.
-
csabyka666
veterán
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Samsung SyncMaster 940N típusú 19"-os LCD monitor. Hibajelenség: bekapcsolás után 1 másodpercig ad képet, majd eltűnik a kép. Az állapotjelző led folyamatosan világít a kép eltűnése után is (szóval szerintem nem teszi készenlétbe magát). Ha kikapcsolom, majd ismét be, akkor újabb 1 másodpercig láthatom a képet.
Amíg van kép, addig egy állandó búgó hangot ad a monitor, majd amikor a kép eltűnik, a hang is megszűnik. Lehet, hogy ez a hang normális működés mellett is megvan, erről nincs információm.
A kép (persze amíg látható) teljesen jó - nem szemcsés, nem csíkos, nem homályos...Videokártya probléma kizárva, mert ha úgy kapcsolom be, hogy nem dugom rá a VGA-ra, akkor a "Check Signal Cable" üzenet is eltűnik 1 másodperc után.
Mik lehetnek a hiba okai? Esetleg a táp nem biztosít megfelelő áramot? Addig nem akarok belenyúlni, amíg nem szerzek pontos információkat a hibáról, szóval ne fogjátok vissza magatokat!
Köszi a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
tamas456
csendes tag
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy van egy samsung lcd tv amit rákötöttem a gépre, már vagy 2 éve megy a gépbe egy sima integrált video kari van, de most vettem bele egy ati radeon 9550 256mb(AGP) videokarit, de ha rákötöm a tv-t a tv azt irja ki hogy "nem támogatott üzemmód"
hiába rakom át integráltra és állítgatom a felbontást még a boot képernyő sem látható mert azt irja ki akkor is. mi lehet a gond? előre is köszi a választ -
tamas456
csendes tag
válasz csabyka666 #8433 üzenetére
ott csak annyi van hogy graphics controller: PCI/AGP
de mondom monitorral megy, de ha a tv-t kötöm rá akkor nem, pedig alaplapival ment a tv -
fero02
nagyúr
válasz csabyka666 #8431 üzenetére
A tápegysége gyengélkedik. Semmi ok aggodalomra, pár ezresért cserébe ismét régi formájában lesz.
axlrose32, Whaazzup és jómagam foglalkozunk javítással. Kollégák Pesten, én Békés megyében (és környékén) praktizálunk.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz tamas456 #8434 üzenetére
Értem. Mást nem tudok mondani. A boot-képernyő felbontása tudtommal 640×480, szóval ha a Windows-ban nem is látnál képet, attól még a boot-képernyőt látnod kellene.
Esetleg a TV-n nézz szét a beállítások között, vagy próbaképp' köss rá egy másik gépet.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
Köszi a választ! Én is erre tippeltem. A gond csak az, hogy Zala megyében kellene megoldani a problémát. Mennyire lehet bonyolult megjavítani? Úgyértem, érdemes szétszednem? Esetleg vannak típushibák, amit ezt produkálhatják?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
fero02
nagyúr
válasz csabyka666 #8437 üzenetére
Megfelelő elektronikai ismeretek nélkül jobb kerülni, mind a saját épséged, mind a monitor épsége miatt.
Ami a szükséges műszereket illeti: jó ha van egy kapacitás és ESR mérőd; egy megfelelő forrasztó állomás, amivel nem égeted el a vezetőréteget a nyákon, és egy szkóp sem árt.
Továbbá szükséges a beépítendő alkatrészek minőségének ismerete.Aki tudja mit keres, és nincs semmi komplikáció, annak gyorsan megvan (1/2 - 1 óra).
Keress Zala megyében szakembert, vagy postázz.
-
csabyka666
veterán
Nos igen, marad a szakemberkeresés. Van multiméterem, illetve forrasztóállomásom, de oszcilloszkópom sajnos nincs. Nem próbálkozok a dologgal. A hiba helyét már tudom, ennyivel is közelebb vagyok a végéhez.
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
fero02
nagyúr
válasz csabyka666 #8439 üzenetére
Ha szét tudod szépen szedni, akkor postán levélként pár 100 ft-ért el tudod küldni a panelt egy kis karton dobozban, majd javítva mehet vissza, összerakod és enjoy.
-
arpi145
csendes tag
Sziasztok!
Egy probléma megoldása reményében írok most ide: 2 nappal ezelőtt a monitorom elkezdett vibrálni, olyan mintha kis csíkok szaladgálnának rajta, a betűk szinte olvashatatlanok.Lg készülék, monitor/tv funkcióval, ha tv-re váltok, akkor már nincs ez a probléma. én videókártya problémára gyanakszom. Tudnátok esetleg valami tippet adni, hogy mi lehet a hiba oka, mit lehet tenni ellen?, Nehéz rendesen körülírni, de kb olyan, mintha nem lenne egy teljesen egyenes vonal sem a képernyőn, "mocorognak" a vonalak.
Próbáltam a kábelek cseréjével, akkor sem változott semmi
Köszönöm, Árpi[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
-
arpi145
csendes tag
válasz csabyka666 #8442 üzenetére
Szia
Okés, én is erre gondoltam. ez lenne a jobbik eset, mert új monitort nem szeretnék mostanában venni
-
csabyka666
veterán
válasz arpi145 #8443 üzenetére
Ez érthető. Nézd meg a VGA-s dolgot, és utána lehet tovább agyalni.
Közben eszembe jutott, hogy anno nekem is volt ilyen csíkozós problémám. Ez akkor jelentkezett, amikor a TV tunerbe beledugtam a kábelTV-t. Nálad nem lehetséges ilyesmi?
Esetleg valami adapter (nyomtató, szkenner...), ami a gépen keresztül bezavarja a TV-t?Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
arpi145
csendes tag
válasz csabyka666 #8444 üzenetére
Nem, azt már kiküszöböltem, az volt a földhurok.
Ha Tv üzemmódra váltok, akkor minden ok, jó a kép -
csabyka666
veterán
válasz arpi145 #8445 üzenetére
Egyelőre kifogytam az ötletekből. DVI-on keresztül nem tudod csatlakoztatni a TV-t? Mert DVI-on keresztül a földhurok sem jelentkezik. VGA viszont felveszi a zavart.
-
Whaazzup
senior tag
válasz csabyka666 #8431 üzenetére
Szia.Tipikus táphiba javítható megint klasszul fog működni,bármelyikünk (axlrose32,fero02)simán javítja.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Whaazzup #8447 üzenetére
Köszi szépen! Holnap beviszem Kanizsára, és kiderül, mit mondanak rá. Ha nem foglalkoznak a dologgal, akkor jelentkezni fogok!
-
Whaazzup
senior tag
válasz csabyka666 #8448 üzenetére
Szerintem a fer02 ajánlata nagyon jó még postával is,ennél jóval nagyobb díj lesz mint itt nálunk,de te tudod.ÜDV.
-
csabyka666
veterán
válasz Whaazzup #8449 üzenetére
Ez biztosan így van, de a hiba helye nem tényleges méréssel lett megállapítva, hanem tünetek alapján. (vagy esetemben 100%-os biztonsággal körülhatárolható?)
Új hozzászólás Aktív témák
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest