Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz discrate #7141 üzenetére

    Megvan a tapasztalat. Kb. az amire számítottam. Nincs új a nap alatt. ;)

    A V élezőim sem a legolcsóbbak. Worksharp és Lansky élezőket használok.

    - Work SHARP Pivot Plus - 25°- os élszöget biztosít. Gyémánt bevonatú rúd is van rajta a fogazott pengékhez. A volfrám - carbid élezőjét fixálni is lehet, de ki is tud lengeni az él követése céljából. A kerámia rudak fix állásúak. Műanyag házas az egész. Ezzel az élezővel is borotvára lehet húzni a pengéket. 10 EUR Körüli az ára.
    - LANSKY Blademedic - 22,5°- os élszöget biztosít. A gyémántbevonatos rúd 600, a kerámiacsík pedig 1000 szemcsés. Ebből látni, ha időm van, nagyon élesre húzható a kés. Ha meg nincs, gyorsan élez.
    - LANSKY QuadSharp - 17°, 20°, 25°, 30° volfrámcarbid élezők. Amilyen fokot csak szeretnék. Gyorsan. A 800 szemcsés kerámiacsík meg a sima befejezést biztosítja.

    A LANSKY V élezőim szétszedhetők, takaríthatók. Fémházasak. 15 - 18 EUR árukat, szerintem megérik.

    A WORK SHARP kültéri vezetett élezőm 20° -os élszöget segít betartani. 230 szemcsés durva és 600 szemcsés finom gyémát porral beszórt lap biztosítja a fő élezést. Ezek mágnessel vannak rögzítve. Levehetők, pl. a fejsze élezésére. Az egyik élén forgatható kerámiarúd található, a finom befejezéshez (elforgatva akár horgot is lehet vele élezni). A végén vékonyabb kerámiarúddal lehet fogazott pengét élezni. Szembe a kerámiarúddal található a bőr, a nagyon, nagyon finom él elkészítéséhez. Nem túl nagy, mégis elég gyorsan lehet vele élezni. 30 EUR körüli áron beszerezhető.

    LANSKY Deluxe 5 - 17°, 20°, 25°, 30° -os élszögek készítésére való. 70, 120, 280, 600, 1000 szemcsézetű kövek, és olaj jár hozzá. Bővíthető. több fajta befogó, talp rendelhető hozzá. Gyémánt, kő, kerámia, bőr élezőfelületek, különböző szemcsézetséggel, alakkal elérhetők hozzá. Az élező egységek vezethetők a pontosság érdekében, de a kést tudom az élező felületen is fenni, úgy van kialakítva. Ehhez az élezőhöz kicsit több idő kell, nem igazán a természetbe való, de nagyon precíz. Esti TV -zés közben, kb 2 - 3 bicskámat tudtam megélezni. Még a Victorinox is tartja az élét (a kiflik felkarikázása után is még borotvál). Tisztító kövem is van hozzá.

    A WORK SHARP és a LANSKY is több élező rendszerrel rendelkezik. Lehet válogatni. Vannak több 1000 szemcsézetségű japán vizes kövek, de azokat kb nem használnám ki. Időm se lenne azok használatára. Jelenleg. Borotva éles élt ezek az élezőim is képesek létrehozni.

Új hozzászólás Aktív témák