Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    Opinel:

    Sosem volt ilyenem, de 2-3 hete (?) beszereztem az éppen legolcsóbbat, mégpedig az Opinel Carbon 7-et (Decathlonból). Jó is meg rossz is van benne, és meglepő módon nem a carbon az, amit felrónék neki negatívumként.

    Ha már ezzel kezdtem: babusgatják ezt a fajta pengét a youtubeon rendesen. Józan paraszti ésszel azt találtam ki, hogy időnként bekenem étolajjal, hiszen ártani nem árt, valószínűleg használ, és kaját vágni ugyanúgy tudok vele bármikor. Vizes konyharuhával tisztítom le a pengét, mert így nem éri nedvesség a fanyelet.

    A nyele lehetne a legolcsóbb fajta műanyag is, szerintem felesleges ezt fából készíteni. Persze lehet így olcsóbb, fene tudja.

    A penge formájára még visszakanyarodnék. Egyrészt nagyon hiányolok valami rogós rendszer általi ellenállást a kinyitás és becsukás közben. Másrészt a penge hegye kissé felfelé mutat, így tenyeres becsukásnál szúr. Példának okáért a Manly-t tenyérrel, vagy egykezes módon a combomon simán becsukom. Az Opinel szaggatná a farmert.

    A zárszerkezet nagyon akad, úgyhogy nem is igazán használom a konyhában, bőven lehet anélkül is kolbászt, szalonnát, zöldséget stb. vágni vele. Nem tudom, hogy erre van-e megoldás. Valaki egy másik fajta bicskánál puha ceruzával vitt fel grafitot a surlódási pontokra, lehet ez itt is használna.

    Az éle elsőrangú, ez előtt le a kalappal. Tökéletes kajáláshoz.

    Összességében nem ér többet az áránál.

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák