Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    Megjött a 690 Ft-os alzás fenőkő. A kisebbiket vettem, elsősorban nem itthoni, hanem hordozható kőnek szántam, illetve elsősorban vagy zsebkéshez, vagy baltához/ásóhoz, egyikhez se kell a hagyományos nagy méretű kő.

    Első pár használat után azt tudom mondani, hogy minden igaz rá amit írtatok. Ez a kő egyszerűen morzsálódik, nem is kopik. Beáztattam természetesen, és folyamatosan vizeztem használat közben is. Tiszta "homok" volt a környezete mire végeztem az élezéssel. Látható nyomai (kádasodás) még nincs a kövön, de úgy érkezett, hogy a széléből volt kis lepattanás, csorba.

    Mindemellett teljesen elégedett vagyok vele. A durva oldala nagyon viszi a fémet, a nem olyan durva (finomnak nem nevezném, inkább közepes) is.
    A kő megélezte Utálkát, az Élezhetetlent. Utálka egy konyhakés, aminek már többször nekifutottam, de annyira sokat kellett volna belőle élezni, hogy sosem sikerült igazán, mindig feladtam, ráhagytam. (Utálom élezni.) Szóval annak ellenére, hogy kisebb méretű kő, Utálkát olyanra megélezte, hogy vágta a hirdetőújság vékony papírját, úgyhogy azt mondom, hogy egyértelműen egy olcsó kategóriás kő, és minőségre is olyan, de az árát bőven éri, teljesen használható.
    Zsebkést is éleztem vele, ott még inkább használható, kézre áll, nem kell asztalra tenni, simán használható kézből is. Ha elkopik, elfogy, pótolni fogom, teljesen rendben van, a nevetséges árát figyelembe véve főleg.

    Azon gondolkozok, hogy ne kelljen vizezni, olajos követ csinálok belőle, de olyanom még sose volt, mi a véleményetek? Elbarmolom? Oké 690 Ft nem a világ, de nem szeretek tönkretenni használható dolgokat.

Új hozzászólás Aktív témák