Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz Stylewars_kp #9634 üzenetére

    Megvan ennek a maga pszichológiája. Én például úgy működöm, hogy ha van valami nehezebben befogadható inger, fennforgás alakul, akkor azon sokat tud segíteni ha látom, értem hogy mi zajlik. Átmegyek, megérdeklődöm a szitut, látom is a saját szememmel mi megy, miért megy, egyben megtudom a várható befejezés időpontját is. Teljesen más fénytörésbe kerül utána. Persze a kutya téma pont nem ilyen.

    Hangból nem sokat fog eltakarni bármilyen fal is, olyan ez, mint az autópályák melletti védőfal, némi direkttompítás után szépen átugorja a zaj, plusz épített közeg esetén még többszörös visszaverődéssel is számolunk a falakról. Ahol én laktam ott a falak és lemezek mint kerítés pont tölcsért alkottak, pont az én ablakomra.. A kutya nem látott a külvilág felé semmit, így minden neszre ugatott. Holott ha látott volna, akkor jobban felmérhette volna szerintem, hogy mire érdemes ugrani, mire nem, de így a napi energiaigényét a mindenen is levezette. Nem állítom, hogy minden szituáció és minden kutya e szerint működik, de van ilyen is. Az is elég lett volna, ha van napi pár óra, előre számolható garantált kuss, de hát ez nem az a műfaj.
    Úgyhogy az ötletelést abszolút megértem, átérzem, de elképzelhető, hogy a kerítés-erősítés csak maszatolása lesz a problémának. :( Jó pénzért persze. A szeparációs szorongást megfejelheti egy klausztrofób állapot. Az alapprobléma, hogy zsebkendőnyi területeken élnek a legtöbben, egymás mellé, köztes nélkül besúvasztva. A kutya nem erre van tervezve, a modern körülményeket meg nem követi le a tartásbeni tudatosság.

    (#9636) Stylewars_kp, köszi, ez mennyiből jöhetne ki? Saját kezűleg.

    (#9638) AssAssynn, építkezésről megmaradt, lepróbált, békebeli darabokat tudom ajánlani fillérekért. Esztétikára nem lesz vonzó, viszont hozzák amiket leírtál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák