Új hozzászólás Aktív témák

  • Tidus

    addikt

    válasz thecubedjs #2999 üzenetére

    Hát nem mai gyerek, mivel nincs DualBios-a. Ráadáasul az utolsó frissítés is 2008. 10. 23.-án jelent meg hozzá.
    Lehet úgy is frissíteni hogy nem indul el a lap, de nem biztos hogy a bios a hibás, viszont a bios menünek el kell indulnia ha Del-t nyomsz, csak ebben az esetben tudsz frissíteni.

    Igy csináld Biosból.
    Megkeresed a Gigabyte oldalán az alaplapodat, és letöltöd hozzá a legújabb, de nem béta BIOS fájlt. Bétát ne tegyél fel én nem javaslom, saját tapasztalat. Letöltés után indítsd el az önkicsomagolós tömörített fájlt és keresd meg benne a BIOS fájlt. Ez az lesz, amelyik nevében benne van az alaplapod neve és a kiterjesztése a BIOS fájl verziója, és az utolsó három karakter a te esetedben f9g lessz, ez a legutolsó kiadott Bios a lapodhoz.
    Rámásolod a fájlt egy FAT fájlrendszerű pendrivera (az mp3 lejátszót felejtsd el.) Ha nem FAT akkor formázd.
    Az eddigieket nyilvánvalóan egy másik gépen kellett csinálni, mivel elvileg nem indul a géped.
    Most indítsd újra a nem induló gépet, belépsz a BIOS-ba (DEL gomb), nyomsz egy LOAD OPTIMIZED DEFAULTS-ot, majd újraindítod a gépet.
    Újraindítás után belépsz a BIOS-ba, azon belül pedig belépsz a Q-Flash menübe, itt kikapcsolod (Disabled) a KEEP DMI DATA opciót. Ez után az UPDATE BIOS-t választod ki. HDD-t, vagy USB HDD-t kell látnod, ha nincs ott semmi, akkor nem látja a pendrivodat.
    ez a pont ahol múlik az egész, mert ha nem látja akkor nem fog menni a dolog. De ha megy akkor kiválasztod a fájlt és frissíted a BIOS-t.
    Amint vége a frissítésnek kikapcsolást, újraindítást választhatsz, mindegy.
    Indításkor újra belépsz a BIOS-ba és elsőnek megint LOAD OPTIMIZED DEFAULTS-t nyomj. Ezek után már beállíthatod, amik eddig be voltak állítva, pl.: USB-s egér, meghajtók, bootolás stb, amit nem muszáj piszkálni azt hagyd AUTO-n.
    Most indítsd az op rendszert, de mint jeleztem nem biztos hogy a bios a hibás lehet hogy megadta magát valami.

Új hozzászólás Aktív témák