Új hozzászólás Aktív témák

  • zolee3000

    tag

    1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Otthon.
    2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    Kizárólag asztali PC-hez: játékok + YT videók. Term. először a Gamer headset topicban tájékozódtam volna, de egyrészt ott nem kaptam választ, másrészt a Ti véleményetekre is kíváncsi lennék. Harmadrészt azért is a hajlanék a vezetékes stereo fejhallgatók felé, mert ezek hangminősége remélhetően jobb, mint az azonos áron kapható multimédiás fejeseké, mikrofonra pedig amúgy sincs szükségem. Persze lehet, hogy a zenékhez kihegyezett Hi-Fi-fejhallgatók nekem pont nem nyújtanának annyi többletet ilyen felhasználásnál, és maradnom kéne a gamer headseteknél (pl. egy olyannál, aminél lecsatolható a ritkán használt mikrofon).
    3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    150 000 Ft-ig tudok elmenni, de bízom benne, hogy kevesebből is ki lehet hozni.
    4. Új vagy használt?
    Új.
    5. Circumaural vagy supraaural?
    Circumaural.
    6. Zárt vagy nyitott?
    Tapasztalat híján (eddig jellemzően FÜLhallgatókat használtam) ennek eldöntéséhez a segítségeteket kérném. Zömmel éjszaka játszom, és nagy hangerőn (ennek okáról ld. a 7. pontot). Ezért váltanék fejesre, hogy ne az asztali hangszórók (2.1 Logitech Z313) bömböljenek. Én a nyitott hátúak felé hajlanék, mert nem szeretném, ha teljesen izolálna a külvilágtól (ezért sem kedvelem pl. a hallójárati füleseket sem), de nem tudom, hogy ezek kifelé mennyire hangosak. Ha úgy kell elképzelnem, "mintha a hangfalat tartanám oda a fülemhez" (vagyis kb. minden kihallatszik), akkor persze csak a zárt jöhet szóba. Esetleg valami félig nyitott kialakítású modell, mert ha jól látom ilyen is létezik. :F
    7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
    Halláskárosult vagyok: mindent az átlagos/egészséges szintnél magasabb hangerőn hallgatok. (Van hallókészülékem, de az leginkább a face-to-face kommunikációnál segít, filmezésre, zenehallgatásra, videojátékok hanghatásaihoz nem alkalmas, így olyankor nem is viselem.) Jelenleg jobb híján egy ezeréves Sennheiser fülhallgatóval használom a PC-t – ezt szeretném leváltani egy olyan minőségi fejhallgatóra, amelyik kellően dinamikus és nagyobb hangerőn is tisztán szól. Az "olcsó" (kb. 30 ezer Ft-ig kapható) modellekkel, amiket volt lehetőségem a baráti körömben (ők nem fogyatékosak) kipróbálni, nincs jó tapasztalatom: nekem túl halkan, erőtlenül szóltak, feltekerve pedig torzítottak, pattogtak.
    Röviden: nem a "részletgazdagság", hanem a nyers (hang)erő és a "tisztaság" lenne a fő cél, amit ki szeretnék hozni a rendszerből.
    8. Honnan vásárolnál?
    Mo.-i bolt/webshop.
    9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    Jelenleg csak integrált hangchip van, de váltanék dedikált hangkártya + DAC + erősítő kombóra. Teljesen új rendszert építek, nincsenek meglévő eszközök miatti kötöttségek. A fejlesztés irányát a kiválasztott fejhallgatóhoz igazítanám majd, de valószínűleg valami all-in-one eszköz lesz, pl. Creative Sound BlasterX G6 vagy EPOS-Sennheiser GSX 1000.

    +10. Eddig az alábbiakat céloztam be a kb. 60-130 ezres ársávból: (Egyelőre nem zártam ki a nyitott hátúakat és a mikrofonos headset-eket sem.) Véleményeznétek kérlek, hogy egyáltalán "jó-e az irány"?
    Nyitott H.Phone: Sennheiser HD 560S, Audio-Technica ATH-AD900x, Beyerdynamic DT 990 Pro X
    Nyitott H.Set: EPOS-Sennheiser H6 Pro Open
    Zárt H.Phone: Sennheiser HD 569, Beyerdynamic DT 770 Pro, Audio-Technica ATH-M60x / ATH-A990Z / ATH-MSR7b
    Zárt H.Set: HyperX Cloud Orbit S, JBL Quantum ONE, EPOS-Sennheiser H6 Pro Closed, Audio-Technica ATH-G1

    Előre is köszönöm a segítséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák