Új hozzászólás Aktív témák

  • Remus389

    veterán

    válasz Ba cy lus #93609 üzenetére

    A HD800 nem felbontásbajnok, hanem egy kamugép, olyan a valóságban sincs soha, semmilyen körülmények között. Ami pedig a valóságban nincs, az nem felbontás/információ. Egy fotóra is odahazudhat egy algoritmus részleteket, hogy a 10 MPixeles képből lehessen 40 Megapixeles, amiből lesz valami - hozzáértőbb szemnek elsőre sem túl hiteles - "műremek", majd kipróbálsz egy 40 Megapixelt valóban tudót (min. aps-c nagyságú érzékelő és kiváló minőségű objektív), és azonnal rájössz, hogy a 10-ből 40 az a fából vaskarika esete volt.

    Szerintem a részletekben egyáltalán nem "kamugép" a HD800.
    Szerintem semmilyen plusz részletet nem generál, nem is tudna, mégis hogyan, mivel és pontosan mit?

    Esetleg a tere bizonyos esetekben természetellenesen nagynak tűnhet (más esetekben viszont pont ez a jó benne), ebben viszont egyet tudok érteni, ugyanakkor ezt szórakoztató módon teszi.

    Pl olyan lehet hogy a videón egy kis teremben zenélnek, a HD800-assal pedig olyan hatása van, mintha inkább egy kicsit nagyobb teremben lennének. Ilyen lehet szerintem.

    Amúgy megértem ha valaki a highend-et az elektrosztatikusokkal párosítja, el tudom képzelni hogy bizonyos elektrosztatikusok összességükben jobbak a HD800-nál, csak ugye az átlagember anyagi lehetőségei nem teszik ezt lehetővé.

    [ Szerkesztve ]

    Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák