Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz CoroStar86 #93572 üzenetére

    Az elsőre olyan fejhallgató jó, amit leírtál, hogy keresel. "él a zene"
    Eddig csak két ilyennel találkoztam, amik ezt úgy tudják, hogy technikailag is jók, és egyik se mai darab...igazából nem tudom miért, talán a részletesség és mély-magas kiterjesztés a hamisítatlan, tiszta zenei hangzás rovására megy, nehéz megtalálni az egyensúlyt, egy olyan analógiát is olvastam, ami tetszett hogy a nagyon technikás jellegű fejhallgatók/rendszerek esetében az ember már inkább "látja" a zenét és nem "hallja" - legalábbis ezt figyeltem meg, mikor sok más darabbal összehasonlítom - meg minden egyéni (p)referencia, tehát ha már egyszer kijelöltem egy pontot, akkor már ahhoz képest már minden csak másmilyen lesz.

    A másodikra pedig egy olyan, ami a sebességre, dinamikára fókuszál. A Lambda Pro tök jól szól vele, de a planár fejhallgatók is biztos jók (vagy egy HD800S, de csakis egy, az árához mért szimmetrikus erősítővel, amivel sokkal gyorsabban, dinamikusabban szólal meg).
    Nem a Lambda Pro a referenciám, de ezen a felvételen (nem a live verzió) semmi mély vagy magas kiemelést nem érezni rajta (pedig van neki mindkettő) szóval lehet a HD800S kevés lenne ;)
    Szóval gondolom a DT990 is illett az ilyen zenéhez, nem vagyok a szakértője :D

Új hozzászólás Aktív témák