Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    Leírom az Ananda vs. Elear, első ~óra nagyon gyors benyomásait, csak hogy később legyen minek gyökeresen ellent mondani. ;] Ananda új, Elear bő egy éves. Dacokat eladtam, így csak a Presonus Audiobox USB van, ebbe megy a Little Dot Mk2, ebbe a MrCollector-féle szerelt kábel. A drót kivételével nem ideális lánc egyik fejeshez sem, de ez van épp, majd változik ez is.

    Ananda megkapta a youtube népétől, hogy a párnák csak egy tengelyen billennek. Nem zavaró, az én fejemre tökéletesen felfekszik. Az Elear érzésre kicsit nehezebb és erősebben szorít. Az Ananda önmagában hallgatva nagyon kerek, kiegyenlített hangkép, gyönyörű vokálokkal, ezekkel a forrásokkal is bőven vállalható térrel. Elég magas, közepesen széles, nem túl mély a színpad. Az Elear nagyjából a fejed közepén szól, ami metálnál mindegy, lánygitárnál, vokális jazznél óriási különbség. Térben 1-0 az Anandának, itt nincs is kérdés. Dinamika, tonalitás: nekem ez kiemelten fontos abból kifolyólag, hogy nagyrészt metált hallgatok. Az Ananda planárosan gyors, tiszta, a zenéimnél nagyjából saját színezéstől mentes (a dac és az erősítő színezését tudom azonosítani, a fejesét nem nagyon). Az Elear vastagon színez, de szeretem, qrvajó mélyei vannak, fergetegesen gyors, sosem fárad, sosem lehet zavarba hozni, hangosan sem mászik sehová. Dinamika: Elear, ilyen gyors fejes tudomásom szerint nincs, legfeljebb a többi Focal. Tonalitás: fhúúú... Itt vagyok nagy bajban. Nyilván tetszik az Ananda tisztasága, minden megvan, gyönyörű kerek, de néha szívem szerint egy enyhe bass boostot rá tudnék nyomni. Kéne egy rendes dac, mert ez a Presonus elég világos hang, lehet, hogy az csap be; majd rádugom a többi itthoni eszközre is. Kár, hogy pont most vitték el az Xduoo dacokat. Az Elear mélykiemelése nem zavar, sőt, de a női énekek, vonósok, fúvósok szebbek az Anandán, ez sem kérdés. Popzene, metál dögösebb az Elearrel, ez sem kérdés. Objektíven Ananda jobb, szubjektíven nem tudom még. Kényelem: nálam egál, érzetre az Ananda könnyebb, de az Elear sem zavart sosem. Minőségérzet: Elear fém, Ananda műanyag. Az Ananda 2 gyári kábele ránézésre botrány, szerintem ki sem próbálom, az Elearé jó hangú, de 3 méteres, és vastag, mint egy hajókötél. Bármelyik marad, a MrCollector-féle drót marad hozzá. Dizájn: nálam a Focal vonal mindent ver, de ez nyilván szubjektív; az Ananda is szép darab, nem kell ezt sem dugdosni. "Hajthatóság": az Ananda ezen a láncon érezhetően halkabb, de mindkettő könnyen hajtható, a Little Dot legalacsonyabb gain állásában is bőven halláskárosodásig lehetne őket hajtani.

    Úgy voltam vele, hogy rápróbálok az Anandára, és az a fejes marad, amelyik jobban tetszik. Aztán rendelés UTÁN (mikor máskor :P) elkezdtem utánanézni az Anandának, és úgy tippeltem, túl világos lesz nekem. Most, hogy itt van, nehezebb a kérdés, mint előre sejtettem. Hasonló nívó a két fejes, de más ízléshez szólnak. First world problems. :U

Új hozzászólás Aktív témák