Új hozzászólás Aktív témák

  • letoltobeze

    aktív tag

    válasz Ba cy lus #89314 üzenetére

    Ígértem, hogy leírom a tapasztalataimat az "összegyűjtött" fejesekről az RME ADI-2 FS DAC vonatkozásában. Íme:

    Ez persze csak az én szubjektív véleményem, ahogy én hallom a dolgokat. Próbálom szavakba önteni, amit hallok, de nyilván ebben sem vagyok profi. Ennek figyelembevételével tessék olvasni a következőket.
    A zenéket, amikkel teszteltem a fejeseket, saját magam grebbeltem CD-kről Exact Audio Copy-val (normálisan beállítva) és meghagytam az eredeti wav formátumot.
    A rendszer még mindig egy xpenology NAS-ból, SOtM sMS-200 Neo-ból és egy RME ADI-2 FS DAC-ból áll, utóbbi kettő jelenleg egy Wireworld Ultraviolet 8-al van összekapcsolva.
    Ja, meg a végén a füleimből. :DDD

    Bár eddig is hallgatgattam mindegyik Fejest, ma leültem hogy összehasonlítsam őket.
    “Első” benyomások a "Kaláka - Sóhajtás" (Kányádi Sándor versének megzenésítése) című száma után:

    Beyerdynamic Amiron Home

    Nincsenek bántó magasak. A mély egy kicsit mosottak vagyis mint hogyha valami függöny mögül szólna. Az egésznek az érzésem szerint van egy kicsit doboz hangja. Nem érzem természetesnek a hangzást. Olyan, mintha mindent kicsit lejjebb vinne, onnan, ahol lennie kellene.

    Quad ERA-1

    Amikor felteszem is elkezdem hallgatni az első gondolatom az hogy hú de milyen jól szól. De aztán azt fogalmazódik meg bennem, hogy nagyon hazudik. Nekem kicsit olyan mintha minden hang meg lenne főzve, annyira puha hogy már-már széthullik.
    A basszus nagyot lök, szinte kellemetlenül, ugyanakkor nem megy le elég mélyre.

    Hifiman Sundara:

    Számomra az asztalon lévő fejesek közül ennek van a legigazibb hangja. Amijei nem ütnek akkorát mint a Quad-nak, de mélyebbre lemennek, és sokkal természetesebbnek hatnak. Minden hangszer elég élethűen szól. Egy nagyon picit talán lehetne lágyabb a hangzás, míg a Quad túl van főzve addig a Sundara talán egy picit nyersebb mint kellene.
    Ugyanakkor, amikor hallgatom, mindig azt érzem, hogy igen, így akarták hogy szóljon, így akarták, hogy halljuk.
    Ami még egyértelmű, hogy sokkal feljebb kell tekerni a hangerőt az RME ADI-n, mint mondjuk a Quad-nál. Ebből is gondolom, hogy ez egy erősítés-igényesebb darab.

    A kábelével viszont bajom van, valami nem stimmel mert időnként elmegy az egyik fele a fejesnek. Ilyenkor kicsit meg kell tekergetni a jack 6,3-as adaptert, és akkor rendbe jön.

    Sennheiser HD650

    Ez a Fejes együtt érkezett a Sundarával. Azt a pasztalom, hogy sokkal bejáratás igényesebb.
    Kevésbé őszinte mint a Sundara, de úgy hazudik, hogy az egész tetszetős. Hosszú távú hallgatásnál ez bizony nem hátrány. Egyébként hangzásban eddig szerintem az Amiron Home-ra hasonlít a legjobban.
    Az embernek az az érzése, hogy ez egy olcsóbb hang mint a Sundara, holott kb. egy árban vannak. Kíváncsi vagyok, ha még tovább járatom, merre fog billenni a mérleg...

    Sennheiser HD600

    Ezt az egy fejest vettem használtan kb. két éve, akkor amikor a 770-est és az MSR7-et.
    Számomra természetesebben szól, mint a 650-es, (persze az még talán nincs is rendesen bejáratva). Kicsit talán jobban hasonlít a Sundarára, de a mélyei nem tetszenek annyira, és valahogy a magas hangoknál is jobban képben van a Sundara.

    Fostex T40RP

    Azt kell hogy mondjam, hogy az árához képest jól szól. A mélye egész rendben vannak. Én egész kiegyensúlyozottnak is hallom a hangját. Valahogy mégis ott van az az érzés, hogy ez egy “olcsó műanyag” hang. Egyértelműen nincs azon a szinten, mint a Sundara vagy a Quad Era...

    audio-technica ATH-MSR7

    Ez szerintem nem az RME ADI fejese. Alapból csak mini Jack-es kábele van, nem is adnak hozzá adaptert, amit csak az IEM kimenetbe tudok dugni, és úgy nagyon nem szól jól. (Lehet, oda nem is volna szabad, mert ha jól értem a használati útmutatót, akkor az a fülhallgatóknak van...) Egy kicsit javul a helyzet, ha a Sundara 6,3-as adapterét használom, de még így sem igazi.
    Az AK KANN-al tűrhetőbben szól.
    Olyan a Sundara mellett, mint egy robogó egy nagymoci mellett.

    Beyerdynamic 770 Pro 250 ohm

    Hozzá kell a legjobban feltekerni az ADI-n a hangerőt. Hát nem tudom, sokan dicsérik ezt a fejest, de nekem nagyon nem jön be a hangja. Lehet túl kevés hozzá már az ADI. Valahogy mindent ugyanúgy feljebb tól, mint a Quad, és ráadásul még teljesen nyers is. Az én füleimnek bántó a hangzása. Kevés a mély, a közepek és a magasak meg sértik a dobhártyámat. Ha pl. ebédnél egy falatnak ilyen lenne az íze, amikor a számba veszem, akkor biztos nem fogyna el az étel a tányérból.

    Egyenlőre ennyi, folyt köv...

Új hozzászólás Aktív témák