Új hozzászólás Aktív témák

  • Darkness1

    aktív tag

    Sziasztok!

    1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Otthon, nyugodt környezetben.

    2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    Sokmindenre, de a zenehallgatás a fő szempont választáskor. Műfajilag vegyes zenéket hallgatok, de általánosságban az ének orientált zenéket szeretem. Szívesen nézek koncert filmeket, zenés színházakat ill. hallgatok zene nélküli kórusokat is. Tehát a pontos ének visszaadás fontos szempont, az énekhangokat a fejhallgató ne színezze, azt majd az előadó megteszi. :)

    3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    60e Ft környéke.

    4. Új vagy használt?
    Új, itthoni garanciával.

    5. Circumaural vagy supraaural?
    Circumaural. Legyen kényelmes szemüvegben is!

    6. Zárt vagy nyitott?
    Nyitottra gondoltam alapvetően, de ha a zártak között van megfelelő, akkor az is jó.

    7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
    Jó legyen benne az énekhang ill. egy koncert felvételnél minél inkább elkülönítse a hangszereket.

    8. Honnan vásárolnál?
    Boltra gondoltam itt Bp-en. Jó lenne ha ki tudnám próbálni a fülest. Ha online, akkor olyan helyről, ahol vissza tudom adni 30 napon belül ha nem tetszik.

    9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    Alaplapi hangkeltő van most, ez cserélve lesz. Egyébként pedig szokásos digitális anyagok: CD minőségű vagy annál jobb flac, DVD ill. Blue-ray lemez, Spotify. Ezek NAS-on vannak vagy lemezen és pl. PC-ről tudom lejátszani őket.

    Plusz info: Jelenleg egy MSI alaplapi hangkártyát és egy Pioneer SE-MS5T párost használok, de a jobb minőségű - főleg koncert - anyagoknál elvéreznek. Ezek helyett szeretnék egy DAC+fejhallgató erősítő eszközt és egy jó fejhallgatót venni. A kettőre kb. 100-120e Ft-ot szánok, nem tudom mire lesz elég. Az erősítőbe az USB mellé SPDIF bemenet is kellene, meg fontos szempont, hogy Win10 alatt mindenféle gond és hákli nélkül rendben menjen. De mivel most nincs szabad SPDIF kimenetem a PC-n, ezért USB-n lesz rákötve. Belső hangkártyát nem akarok, mert szeretném ha PC független lenne ill. nem is biztos, hogy van szabad PCIe slotom a számára, alaplap csere pedig nincs tervben.

    Sok jót hallottam a Beyer fejhallgatókról, de el vagyok veszve a kínálatban. Egyébként ének orientált zenékhez milyen karakterisztikájú füles lenne jó? Van olyan hely ahol meg is tudom hallgatni? És milyen erősítőt nézzek?

    No stress, no work Today!

Új hozzászólás Aktív témák