Új hozzászólás Aktív témák

  • Robaato

    friss újonc

    Sziasztok!

    Egy kis segítségre lenne szuksegem fullhalgato téren. Kicsit kezdem úgy erezni, hogy vagy en vagyok túl erzekeny arra ,hogy milyen szar minöseget kapok a penzemert ,vagy a "premium" markak megtehetnek barmit es szart gyartanak/sok a defekt.

    Egy kis info mielött válaszolnék a kérdesekre:

    Körubelul 2 éve úgy döntöttem ,hogy beszerzek egy komolyabb fulest. Olvastam teszteket es ajánlatokat és arra a következtetésre jutottam ,hogy en szeretnék egy Beyerdynamic DT1990 PRO fulest. Megvettem, es boldog voltam, hang jo stb, kicsit elszoritotta a vérkeringést az agyamba ,de úgy voltam vele ,hogy ugyse tud több agysejtem elhalni ezert nem para. Egy dolog viszont ami hamar feltunt ,hogy egy nagyon muanyagos ropogast, kattogos hangot hallok a fulesnek a jobb részéröl. A hang nem a earcup-bol jött, nem hibás driver okozta hang hanem maga a pánt/szerkezet-töl jött.
    Ahányszor mozgattam a fejem halottam a muanyagos ropogast, de ugy voltam ,hogy le van szarva, a fules marha jo, ezert maradhat. Viszont a fules nem akart maradni nálam, fogta magát és eltört a kis muanyag ház amibe a fempánt mozog. Egy kis darab muanyag letört de funkcioba nem volt gond ,meg mindig muködött ,de azert beadtam garancialis javitasra es megkertem nezzek meg ,hogy van-e valami hiabaja ami a törest okozta. Azt mondták semmi baja. Visszakaptam megjavitva.
    Ezuttal 3 honapig birta. Ujra eltört. Nem volt kedvem bekuldeni javitasra ugy voltam vele hogy ott rohadjon meg, muködik jol hang szempontbol, meg igyis ,hogy törött es ropog. Körubelul egy honapra eltört baloldalt is a muanyag. Ekkor mar kezdtem kicsit ideges lenni de meg mindig letojtam egyenlöre. Igy hasznaltam körubelul 8 honapot mire elkezdtek a csavarok is kiesni a muanyag ház-bol. Ekkor betelt a pohar ,es bekuldtem meg egy javitasra, megmondva nekik ,hogy tenyleg nezzek at hogy mi a szar okozza ezt mert attol a 3-4 ora napi hasznalattol nem kene eltörjön föleg ,hogy ugy banok vele mintha a legtörekenyebb dolog lenne a vilagon.

    Jelenleg a fules meg mindig szervizben van azonban ahogy utana neztem a neten, masoknak is volt ropogo hang illetve törö muanyag problemaja. Az alkatresz amit ki kell cserelni rajta 47 euro. Ezek utan eleg biztos voltam benne ,hogy a fules ujra el fog törni, ezert mivel 3 eves reklamacio jogom van gondoltam beszerzek egy masodik fulest es ha eltörik ujra megreklamalom ,de addig legyen egy muködö kepes fulhallgatom ami jol szol. A legroszabb esetbe is lesz ket fulhallgatom mas signal-al es legalabb tudom valtogatni ha ugy adja kedvem.

    Azt is meg hozza tennem hogy irtam a Beyerdynamicsnak ,hogy "hékás a fulesetek masodjara tört el es masoknak is van gondja. Tovabba mi a szart keres egy törekeny vekony muanyag ott ahol a legtöbb stressz eri a fulhallgatot?" . Beyer support letudta annyival ,hogy "tovabb adtuk az informaciot a mernökeineknek es igerjuk ,hogy panaszaid komolyan lesznek veve. Tovabba azt is tudni kell hogy az alkatreszek nem halhatatlanok ezert idö mulasaval elkopnak eltörnek." Erre azert visszairtam , hogy azert 3 honap utan eltörjön egy nem öt forintos fules ,akarhogy is nezzuk nem kis baki es nem az idö kopasa okozta és ez azert gáz. De ezt mar valaszra se meltattak.

    Vettem egy Senheiser HD660s (HD700 lett majdnem a DT helyett mikor meg elöször nezelödtem de a erösebb basszus miatt DT lett) ami ha jol tudom a HD700 driveret hasznalja.
    Kenyelmesebb mint a DT, nem alakulnak ki vér rögök az agyamna a szoritastol. Az egesz fules muanyag ami nem zavar, legalabb könyebb, kevesbe erzem a fejemen. Hangjaba nem annyira dominál a basszus de elegedett vagyok ennek ellenere, hiszen amennyi van az ott van es jo es igazabol eleg nekem. Azonban mar az elsö 1-2 napba eszrevettem ,hogy amikor felveszem a fejemre ennek is van egy muanyagos kattogo hangja csak ennek a baloldalon. Meg nem tudtam azonositani mi okozza de igazabol megint ugy voltam hogy mivel csak felvetelnel csinalta es csak hebe hoba, leszarom. A szerkezet ugyan az mint a HD600 es az nem mai gyartmany es sokaknak semmi gondja nem volt vele, söt.
    Azonban ma eszrevettem ,hogy gyakrabban kattog es ha mozgatom a fejem a ket monitorom közt, vagy hatradölök eleg hogy ropogjon a muanyag. Ugyhogy ugy döntöttem hogy Sennheiser is egyen loszart es ha van kedve ossza meg a Beyerdynamical, többet német fuleshez nem nyulok. Szoval viszem vissza a boltba a fulest, szerencsere eleg korrektek es 60 nap probaidöt kap minden termekuk meg ugyis ha kibontom igy nem tétovázok.
    Tudom ,hogy kicsit paranoias vagyok, tudom azt is hogy nem lehet teljesen hangtalan egy fulhallgato de nincs kedvem megkockaztatni ,hiszen nem egy filleres fulhallgatorol beszelunk es valahogy ugy erzem egy kicsit hogy 150k~ arba levö fules igenis ne ropgjon zörögjön attol hogy elforditom a fejem vagy hatradölök a szekbe. Az meg ,hogy ne törjön el 6 honap alatt napi 3-4 ora hasznalattol meg szerintem egyertelmu.

    Szoval Sennheiser megy vissza a boltba, DT1990 ha megjön hasznalom amig szet nem törik ujra es utana be fogok szerezni valami mas fullhalgatot. Egy kedves baratom ide iranyitott ,hogy itt fogok tudni rendes tanacsot es ajanlatot kapni ,hogy esetleg mi az ami bejönne.

    Szoval a valaszaim a kerdesekre:

    1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Otthon, a szamitogep elött.
    2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    Föleg zene. Nagyon neha podcast de arra kb barmi megfelel nekem, nem vagyok finnyás.
    3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    200k
    4.) Új vagy használt?
    Uj
    5.) Circumaural vagy supraaural?
    Circumaural
    6.) Zárt vagy nyitott?
    Nem zarnam ki teljesen a zartat mint opciot de a szeles soundstage miatt erösen preferálom a nyilt fulest.
    7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
    Nem szeretem ha egy zene szam közepen azt hallom ahogy szetroppan a muanyag resze a fulesnek, kilövi magat es a kutyamat oldalba csapja. Amugy nem tudom mi zavar ha öszinte akarok lenni. Zene izlesem elegge valtozatos, hallgatok klasszikust, pop, EDM... talan metalt nem ,szoval esetleg egy olyan fules ami jol produkal az elöbb emlitett kategoriakba.
    Szeretem a basszust ezert valaszottam a DT1990 PRO-t de ha a fules hangja semlegesebb az se zavar hiszen a Sennheiser hangjat is szerettem. Lehet nem volt szerencsem olyan fuleshez aminek a hangjat nem szerettem ezert nincs megfelelö referenciam.
    8.) Honnan vásárolnál?
    Svedorszagban elek, ezert lehetöleg valamelyik bolt-tol itt ,hiszen könyebb visszakuldenem a termeket hogyha megint "szerencses" lennek vagy elegedetlen lennek a hangal. Szoval annyira uzlet ajanlas nem kell, inkabb csak fules.
    9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    A szamitogepm onboard soundja szar enyhen mondva ezert beszereztem egy Soundblaster E1 dac-ot. Az onboard hangnal jobb, nem tudom hogy milyen egy jobb dac... gondolom jobb? Egyenlöre megteszi, eleg nagy ohm-os fejhallgatokkal is elbir, DT1990 250ohm-os es vitte gond nelkul.

    Meg annyit tennek hozza ,hogy elnezest kerek mindenkitöl akinek a szeme kifolyt a kegyetlenul gyenge helyesirasomtol. Magyar tudasom sajna az evek soran megkopott föleg irási fronton tovabba kicsit faraszto kettö gombot nyomkodnom hogy ékezetet tudjak varazsolni, igy abba is akad hiány. Tovabba elöre is köszönöm akinek volt turelme vegig olvasni es tud adni bármi tanácsot :- )

Új hozzászólás Aktív témák