Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    Megvolt a tesztelés, szóval kis személyes vélemény a Sennheiser HD600-ról:

    Külsőleg nagyobbnak képzeltem a videók alapján, de ez lényegtelen is, viszont a szorítóereje elég nagy. Felrakáskor rendesen satuzza a fejet, de megszokható, kicsit talán kényelmesebbnek gondoltam. A kábelek rendesen be vannak dugva a fülesekbe, próbáltam kihúzni, hát nem sikerült, az onnan tuti nem rántódik vagy csúszik ki csak úgy.

    A hang:
    Nagyon szép balanszos hangzás, hallottam én már, hogy kevés a mély meg hasonlók, hát nem kevés, pont jó. Van mindenből és egyenlően van mindenből, a mély is ha kell van, de pont annyi, amennyi a valóságban is lenne. A Yamaha MT7-nél lényegesen kevesebb a mélye, de ez nem negatívum, inkább pont, hogy emiatt élethűbb a hangzása. A magasak nem karcosak abszolút, természetesek. A közép részletesebb mint az MT7-nél, bár ugyanúgy kihallani mindent a Yamahában is, de mégis voltak hangok amiket csak akkor realizáltam magamban amikor a HD600 volt feltéve, jobban felhívta rájuk a figyelmem. A hangszerek hangjai nagyon szépek, élethűbbek, mint a Yamahánál.

    A tér:
    Na hát itt toltam le a gatyát.... EZ volt az ami eldöntötte, hogy nekem kell egy ilyen. A Yamaha sem annyira zárt, mint mondjuk az M40x volt, de ez a HD600 olyan hozzá képest, mintha körbevenne a színpad. Teljesen más dimenzió, tök 3D élmény az egész, sokkal jobb még a DT990-nél is, pedig az is nyitott. Körülvesz az egész és benne vagyok, nem pedig valahol előtte állok, zene mellett játékokhoz is nagyon jó lehet, sokkal immerzívebb az egész.

    Az idő:
    Az idő csak simán eltelt. :) Viszont itt jegyezném még meg, mint egyéb észrevétel, hogy a hangereje is sokkal nagyobb spektrumban állítható, mint pl. a MT7-nek, pont a 3D érzés miatt. Ugyebár azok a fejesek, amiknek nincs ilyen tere és csak szemből szólnak, magasabb hangerőn könnyen lókolbásszal arconcsapkodóssá válnak. Ezzel szemben a HD600-at hiába tekertem fel, annyira szépen körém oszlik a térben a sok hang, hogy egyik tartomány sem válik irritálóan hangossá, erősebbé a többinél, hanem egységes egészként az egész muzsika hangosodik, de nem zavaróan teszi ezt, nem érezni hogy küszküdne, olyan mint egy 7.1-es házimozi egy sztereo hangfalpárhoz képest.

    Szóval jah, a clamping force kicsit nagy, meg nyitott révén a zajok kiszűrődnek, de hangban nekem egy új szintet mutatott be ez a fejes. A Yammi megmarad "ha zavarok felrakom" fülesnek, mert az tökéletesen zárt, továbbá azért dögössége révén elektronikus zenéhez (csak ahhoz) jobb mint a HD600. Nagyon tetszett, így ignorációnak helye nincs, kelleni fog nekem egy ilyen legenda, levett a lábamról! :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák