Új hozzászólás Aktív témák

  • paler

    aktív tag

    Nyakig benne vagyok a fejhallgató témába, olvasgatok itt is ott is, hogy minél jobban képbe kerüljek. A tájékozódás közben rátaláltam erre az írásra:
    A fejlett fejhallgatóval való jó teljesítmény biztosítása érdekében az erősítő impedanciájának jól kell illeszkednie a fejhallgató impedanciájával. Az impedancia illesztése a fejhallgatókkal valójában nem jelenti azt, hogy csak olyanokat használhatunk, amelyek azonos ohm-értékkel rendelkeznek.
    Meglehetősen egyszerűen kiszámítható, hogy egy erősítő és a fejhallgató kompatibilis-e - a nyolcas szabállyal. Lényegében olvasd le a fejhallgató impedanciáját (általában a termékcsomagoláson vagy a termék weboldalán megtalálod), és oszd el nyolccal. A kapott szám a hozzávetőleges, ideális maximális kimeneti impedancia, amelyet egy erősítőben keresned kell.
    Például egy meglehetősen gyakori fejhallgató impedancia a 32 ohm. Ennek nyolcra osztása négyet ad, így a fejhallgató ideális erősítőjének 4 ohm-os maximális impedanciával kell rendelkeznie. Egy kb. 2 ohm impedanciájú erősítő jól működik majdnem minden fejhallgatóval, mivel a 8 ohmnál alacsonyabb impedanciájú fülhallgatók viszonylag ritkák és általában nem részesülnek az erősítés előnyeiből.
    A leírtakkal kapcsolatba van valakinek bármi tapasztalata? Főleg a hangminőség szempontjából érdekkel a dolog, mert ha a fenti szabályt követem akkor nekem min.250ohm-os fejesre lenne szükségem.

    JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

Új hozzászólás Aktív témák