Új hozzászólás Aktív témák

  • SirRasor

    őstag

    válasz Dorien #79952 üzenetére

    Jó a használt is, ha nem túl régi, de Szegeden nincs egy sem. Nyilván a használtat muszáj élőben meghallgatni.
    Közben találtam fejhallgató erősítős kalkulátort és az alapján az M6-om elvinné a HE4XX-et. Merthogy elég jó hallásom van és szeretném is, ha ez így maradna, tehát totál evidens, hogy nem fogom hangosan hallgatni. 120db-hez tényleg kell a kakaó, de ~90-hez sokkal de sokkal kevesebb kell. Az M6-nál meg direkt írták, hogy pont 16-32 ohm között szépen tudja nyomatni a kakaót és a 35 a 32-től nincs annyira messze. Durva kalkuláció szerint a 32 ohm-os ~2.1-es szorzó(mw-ra leosztva) 35 ohm-nál olyan 1.9-re esik le, azaz a max kakaó olyan 66mw-ra jön ki. Legalább 100 kéne. Ja de ha maximum hangerőn hallgatom! Nyilván nem ez a helyzet, és ahogy veszem le a hangerőt, rohamosan javul a helyzet. Kár, hogy a PC-t nem tudom magammal vinni mindenhova. Van valami SB hangkártya benne és 2%-on is !hangos! egy Superlux 681F (98 dB, 32Ω) :D

    Ja kalkulátorok, ha valakit érdekel: 1. kalkulátor - 2. kalkulátor - 3. kalkulátor

    ~41k-ért itt is lenne, de...aztán arra gondoltam, hogy a sok hsz. és review szerint a HD58x-et könnyebb meghajtani, pedig az 150 ohm 100db érzékenységgel. Sőt, sokak szerint szebben is szól (igaz mások szerint a HD6xx-nél is jobb a HE4XX :U) De az már ~50k fölött lenne és a gari macerás, ha van gond. Igazából a 41k is necces. De mi van ennyiért, amit 100% elvinne a lejátszó, magyar garis és az árához képest szépen szól?
    Sennheiser HD599-et találtam egyedül. Elég flat a hangképe én meg olyat keresek, ahol nincs a közepe elnyomva. Ami gyakorlatban kb. azt jelenti, hogy inkább flat, mint bármi más:DDD
    106db+50 ohm: csomó helyen írják, hogy nagyon könnyű meghajtani és a hangja/részlete/tere ennyi pénzért jó. Illetve jön a black friday+edigital, ahol ilyenkor 20% kedvezmény szokott lenni (már évek óta) a sennheiserekre, azaz ~-45k-ért el lehet majd hozni, csak picit várni kell.

    Elég sok anyagot átrágtam és az alapján nagyobb előrelépés csak egy Drop-os HD6xx volna (nem mintha meg tudnám hajtani), de az már 280$ >82k. A kettő között meg nincs nagyon alternatíva, aminek ne lenne valami baja.
    Ööööö...szóval a HD599-ről miért nincs szó? :B Vagy mindenki színezett hangot keres?

    cicur99 Hoppá, nem vettem észre, hogy van még szállítás is. Akkor viszont nem éri meg az a pár ezer a külföldi garit. A helyzet így meg nagyon könnyű:
    ATH-AD500X vagy Sennheiser HD599..de gyanítom az utóbbi fog nyerni. Na megyek guglizni :D
    Istenem, de egyszerű volna végighallgatni élőben ezeket...

    Make Love not war!

Új hozzászólás Aktív témák