Új hozzászólás Aktív témák

  • korpicschess

    veterán

    Sziasztok!

    Ki akartam lépni a fejhallgató világból át a hifire, de aztán rájöttem, hogy a fejhallgatózásnak is megvan a maga szépsége, meg vannak olyan dolgok amik nem biztos, hogy mennek hifiben több milliós holmik nélkül, amik itt igen...
    Viszont nem találom az ideális fejhallgatót. Valami zártabb/félnyitott lenne az ideális, a Hifiman HE400S elég jó volt, de teljesen nyitott, a fejes előnyét elveszítem vele. Hangja is rendben volt, bár valami hiányérzetem volt vele kapcsolatban.
    Az Audioquest Nighthawk-ot szeretem nagyon, a legnagyobb problémám, hogy kicsit széthúzott a tere és nem olyan tiszta. Valami olyan hangot keresnék, mint a Shure SE530 fülhallgató (az nagyon jó, csak a füles kényelmetlenebb itthon): tiszta közepeket, normális, nem tolakodó mélyeket, szép és nem harsány magasakat, részletességet és jó teret.
    Nem régóta van nálam egy Chord Mojo aminek nagyon tetszik a hangja, talán ez az első eszköz, ahol az "intimitás" jelző értelmet nyert nálam. Mondjuk a Nighthawk-al kevés hallgatás után még mindig az Oppo HA2-t favorizálnám talán, a magasakat kicsit harsánynak érzem a Mojo-val.
    A múltkor felfedezett Sennheiser HD410SL-t is nagyon szépen megszólaltatja, ez egy filléres tétel, de nagyon vállalható, nincs idegesítő hibája a hangnak, lehetne több mély. A szememben jóval túlteljesíti az M40X-et például.
    Szóval nem tudom, hogy milyen fejest lenne még érdemes kipróbálni... Vadászok esetleg egy Nightowl-ra.
    Az Audio Technica-kat nagyon szerettem, de az AD1000-ben nekem már kicsit kevés volt a mély. Az AD900X örök kedvencem, volt már többször, de abból is hiányzott valami, amit tudnak a drágábbak.

    Mit lenne kipróbálni a nagyjából használt 40-70k árkategóriában? Van pár jelöltem (Philips X1/X2, Oppo PM3), csak még nem sikerült értelmes áron találnom belőlük sosem. Anno a Beyer DT880 is nagyon tetszett, azon Brainwavz báránybőr párnám volt, de már nem nagyon emlékszem a hangra.

    Köszi!
    :R

    [ Szerkesztve ]

    Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

Új hozzászólás Aktív témák