Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    Ideje már valamit mondanom az új szerzeményről az ultrasone signature dxp-ről. Ezt is ugyanúgy a tavalyi hifishow-n hallottam először mint a hd 660 s-t. Akkor itthon egy akg k550 mkIII-am volt, ahhoz voltam szokva, azt szerettem. Később egy nagyobb akció-nál sikerült megvennem a hd 660 s-t és bár nem terveztem de egyből "nyugdíjazta" is a akg-mat. Nemrég pedig használtan hozzájutottam egy dxp-hez. Elsőre ugyan kicsit "megtréfált". Ennek a fő oka az volt, hogy valószínűleg egy ideje már nem volt használatban és ilyenkor kell neki 3-4 óra járatás mire azt halljuk amit ténylegesen tud egy fejes (vagy épp füles). És persze még az is közrejátszik abban hogy nem teljesen olyan, mint ami emlékeimben élt róla, hogy mint már mondtam, azóta egy hd 660 s-hez vagyok szokva, tehát már másabb a viszonyítási alapom.
    Szóval, szerencsére, elsőre az egész hangképre kicsit ráülő kevésbé részletesnek és kevésbé gyorsnak tűnő mély szekció pár óra alatt el is tűnt és olyan élvezetes lett vele a zenehallgatás, amilyen a hd 660 s-sel még soha. Amikor cserélgettem a 2 fejest, nagyon feltűnő volt hogy a 660-as totál fedett hangzásúnak hat a dxp ellenében. Eddig ezt nem is gondoltam volna, mármint a seni-ről; de mostmár hogy kezdek hozzászokni az ultrasone-hoz már nem csak a cserélgetéskor tűnik fel. Nem tudom ez mitől van a 660-asnál, talán valami oda nem illő kiemelés, talán a driver-jának a korlátja ...stb.; mindenesetre a dxp tisztábban és élvezetesebben is szól. Amúgy a mélyek szempontjából elmondható hogy egyik fejes sem szenved belőlük hiányt, de talán még határon belül vannak. A hd 660 s-nek a közepei talán kicsit hangsúlyozottabbnak tűnnek, de simán lehet az összemosódás miatt is. Magasak terén szerencsémre egyik sem megy el bántóan élesbe (a dxp mégkevésbé). Sőt az emlékeimbe az élt, hogy a dxp elég visszafogott magas szekcióval bír, de úgy látszik már a 660 is hasonló, mert ahhoz képest már nem olyan.
    Az viszont elég fura, hogy ha szigorúan csak a hangszerhangokra figyelek akkor a sennheiser pontosabbnak tűnik és amúgy mélyebbre menő is. Ennek ellenére nem nagyon tudom elképzelni hogy így, mármint ha itt a dxp is, akkor valamikor is a 660 s-t tegyem fel zenehallgatásra helyette. Egyelőre még nem döntöttem el mi lesz a sorsa, mert akarok egy plüsspárnás fejest is. De elképzelhető hogy meghirdetésre fog kerülni és egy alacsonyabb kategóriásat veszek helyette, csak filmnézéshez.
    Ha újból lesz fejestali akkor aki kíváncsi rá majd megfülelheti; amúgy nagyon könnyen hajtható, mint egy fülhallgató, szóval már egy mobilról is elvan, és jól is izolál. (A pántot meg 3-masról 5-ösre, azaz lazára állítottam, úgyhogy már az se nyom). Alapból egy ~125-ös egyenes és egy ~180-as csavart résszel is bíró kábelt adtak hozzá, amiknek a fejesbe menő jack-je elég egyedi, de szerencsére ez, és fülpárna is kapható hozzá a gyártónál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák