Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Az utóbbi időben úgy döntöttem, hogy leállok az újabb fejhallgatók beszerzésével... ezért csak 3 újabb fejhallgatót vettem az elmúlt 2-3 hónapban. Jó dolgok ezek az elhatározások. :))

    mcs kollégának köszönhetően :R elcsábultam egy akciós barna Pioneer SE-MS5T-re, 9k-t teljesen megért, gyakorlatilag a legkényelmesebb fejhallgató, amivel dolgom volt (szoros versenyben a vintage Sennheiser HD530-cal és a vintage Beyerdynamic DT770-nel). Nagy fülkagylóm van és szemüveges is vagyok, szóval igen, nem annyira egyszerű egyhuzamban másfél-két óránál tovább egy fejessel a fejemen - eddig ezek állták ki a próbát. A hangja alapján én jó all-roundernek tartom, ami még a Nexus 5-ömmel is jól szól, de azért nem érzem azt, hogy katartikus élményt tudna nyújtani (eddig a telefonon kívül kb. hordozható forrásokról/DAC-okról próbáltam ki, mint a Cowon D2 DAP-om, a Covia Zeal Edge, a kínai Leaf Audio CMD-19, a Creative Sound Blaster E5 és a Roland UA-M10). Aminek nagyon nem örültem, hogy bizonyos zenéknél (példát mondok: Fear Factory - Scapegoat Spotify-ról) nagyon sziszegős lesz a cinek, dobgép visszaadása - de mivel kb. 20-25 óra zenehallgatás van a fejesben, remélem, még idomulunk egymáshoz. Valószínűleg a kényelmi és praktikussági szempontok (mikrofon) miatt utcai-munkahelyi fejesnek marad.

    A vintage, ezüst színű AKG K141 eheti szerzemény, tegnap jött meg, úgy két-három óra zenehallgatás van eddig "benne". Erre a fejesre régóta vadásztam, részben azért, mert szép, részben azért, mert Sextett driveres, tehát feltételeztem, hogy lesz olyan jó, mint a Sexy Philips-em (aka AKG K240 Sextett kicsit strapabíróbb kivitelben, Philips N6330 néven). Az összehallgatásuk még várat magára, de azt már érzékelem, hogy hangszeres zenék a nagy erőssége (E-MU 0404 USB + balanced kábel + Loxjie P20 láncon hallgatva) és jó értelemben véve semleges hangképe van, vagy legalábbis nincsen semmilyen zavaró kiemelése. A gyári párna kicsit lapos, ezt valószínűleg vagy cserélnem, vagy kitömnöm kellene, leginkább kényelmi okok miatt. A hallgatási session alatt ugyan nem nyomta a fülemet, de nincs vele komfortérzetem.

    A harmadik pedig már megvan úgy két hónapja, ez egy vintage AKG K500, aminek neki kellene ülni és átnézni a driverét, hogy nincs-e beragadt szösz, hajszál benne, ugyanis a mélyhangoknál rezonál mindkét driver. Remélem, csak ennyi a baja, mert amúgy klasszikus zenére kiváló fejes lenne (volt szerencsém már jó példányhoz, az alapján tudom).

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák