Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz gaborka8x8 #68759 üzenetére

    Nem egészen értem, hogy az autók hogyan kerülnek ide (ellen)példaként... de az óra rossz példa, mert bizony a minőségi órák gyakran 100+ évig is kifogástalanul üzemelnek.

    Ám a minőségi Hi-Fi és stúdió fejhallgatókra is igaz, hogy sok évtizedig hűen szolgálják a gazdájukat. Én zenész vagyok, számomra egyáltalán nem furcsa, hogy nem csereberélem a holmikat néhány évente.

    Egyébként is, sok régi zenekari cucc minőségét, hangzását nem képesek a modern eszközök reprodukálni, ezért is kedvelt annyira a valódi "vintage".

    Maximum a fülpárnát kell felújítani időnként, esetleg a zsinórt cserélni. (Ezért praktikus a jobb cuccokon a nem rögzített, hanem jack aljzattal csatlakozó kábel.)

    A hangszóróban ugyan mi romolhatna el?

    Értem én, hogy fogyasztói társadalomban élünk, és rebesgetik a "tervezett avulás" fogalmát is a műszaki cikkek gyártásában (is), de a drága fejhallgató éppen nem az a kategória, amit az ember 2-3 év után meghibásodás, avulás, vagy más okból lecserélne.

    Mindezek alapján teljesen jogos elvárás, hogy ha az ember elkölt ennyi pénzt egy fejhallgatóra, és jó esetben elégedett is a hangzásával, akkor nagyon sokáig ne kelljen azon gondolkodnia, hogy "mi legyen helyette, ha már ez meghibásodott?"...

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák