Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Gish #55137 üzenetére

    A példa kedvéért.

    A Fejhallgató Plázában meg tudod hallgatni a két szóbakerült AT-t. Szerintem nem fogsz megalkudni az M40X-szel az M50X ellen, nagyon nagy a különbség a kettő között, különösen az általad preferált hanganyagokon, kiemelten a mélyvisszaadás tekintetében. Az M40X-nek inkább felsőmély-alsóközépkiemelése van, az M50X-nek van valódi mélye is, és kevésbé emel ki (amellett, hogy minden téren korrektebbül szól). No és nem is annyival olcsóbb a kisebbik, hogy beleférjen mellé egy értelmezhető forrás is a keretedbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy valóban az M50X a "tökéletes" ajánlás az igényeidhez, de a jobb ajánlások között van - mindazonáltal megvan az esély, hogy a megvásárolandó új készülék(ek) hozta javulás révén a hanganyagokkal szembeni elvárásaid is változnak.

    Ebben az árkategóriában (cirkum) Sony-t nem nagyon lehet versenytársként állítani az igényeidhez képest, mert túlzottan más tónusú, ami van. A sheratan által említett AKG545 éppen tetszhetne jobban az AT-nál, de kifutott típus itthon (is), nem nagyon tudod hol meghallgatni (volt korábban a Fejhallgató Plázában, nem olcsón), - meghallgatás nélkül kockázatos lenne belevágnod az M50X-hez képest is, de éppenséggel bejöhet.
    A Fejhallgatóplázában a circumok közül próbálj AT A550X-et, demóként árcsökkentett AKG K550MKII-t, akciós Yamaha MT220-at..., ezek inkább átalakítani tudnák a jelenlegi igényeidet, mintsem híven kiszolgálni, de hátha...
    Adott Beyer DTxxx is megfelelhet az igényeidnek, esetleg nyitva a nyitottak felé.
    Mindenképpen próbáld ki a Marshall Monitort, mindkét működési módján. Megtetszhet, jó áron van, magamnak annyiért erősen ajánlanám, neked véleményesebb, - ezt most nem részletezem.
    A nagyon maxnál kicsit drágábban Shure 840..., - de akkor meg már inkább NAD.

    Ha hajlandó lennél mégis supraauralt, akkor lehetne hangilag igazán neked valókat ajánlani (B&W, Beats, HK, Philips...), mindenesetre ha már ott vagy, tedd fel a Grado SR125i-t, aztán lesz, ami lesz.

    Ha ragaszkodsz a circumhoz, akkor szerintem két huszárvágásod van. A Fejhallgató Plázából átszaladsz a Hififutárhoz vagy a Netdepóhoz, és 60ezerért meghallgatod a NAD VISO HP50-et, aztán vagy otthagyod a fogad, vagy nem. A másik, hogy nemleges pénzért veszel Creative Aurvana Live!-ot, ami nagyjából olyan minőségben, de talán kicsit szerencsésebb tónusban szól mint az AT M40X, és a maradékból akkior valóban tudnál venni egy értelmezhető forráskészüléket.
    A másik két huszárvágás, hogy nem ragaszkodsz a circumhoz, és megveszed a Grado SR125i-t, amely nem igazán a mostani hanganyagigényedhez, de mindenhez hosszútávon elég kiegyenlítetten jó, és/vagy mindenek után átmész az Aymarába, és meghallgatod a demóként leárazott B&W P5-öt (vigyázat, nem a P5 S2, hanem a P5!!!) és megveszed, mert az eddig tárgyaltak közül a mostani és későbbi igényeidhez is a legalkalmasabb - bár ezzel többen nem fognak egyetérteni itt, és lehet, hogy majd te se értesz egyet - ettől függetlenül igaz, hehe. És persze mint mondtam, suprából lehetne más is.

    Tulku Az egész világon nem találsz olyan embert, aki nálam távolabb állna akár szó szerinti, akár átvitt értelmű bármilyen ezoterikától.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák