Új hozzászólás Aktív témák

  • mc.g

    tag

    válasz ferzoli #54622 üzenetére

    AKG K72
    összességében elégedett vagyok, és a jó-vétel (megéri az árát) kategóriába sorolnám.
    nagyon kényelmes, se elötte, se azóta (azóta is hallgatgattam a MM.-ban fejhallgatókat 20000huf környékén/alatta), nem volt a fejemen ennyire jól passzoló fejhallgató, nem kell állítani mégis pont úgy jó ahogy van! ebben 6-csillag az 5-ből :DDD bármeddig hallgatható, nem zavar, és mivel kerek a fejpárna és középen a hangszóró, bármely szögben felrakható, pl. hanyattdölve a fotelben a homlokomon is lehet a pánt, úgy is ugyanúgy szól, és ugyanolyan kényelmes.
    20000huf-ig/alatt kerestem zártat, fül körülit, itt nincs ár növelő cserélhető kábel, design-pánt, hordozó tok, igényes gyári doboz...
    hangjáról: szerettem volna minél semlegesebb lineárisabb, de legfőképp élvezhetően tartósan hallgatható (utólagos hangszínkorrekció/mélyemelés-nélkül) fejhallgatót.
    a mély tartomány milyensége (mennyisége/aránya) fontos szempont volt, de nem akartam mély-emelésest, ugyanis, ha közel lineáris pl. 10...200 hz között, akkor nem kell emelni, hogy elég legyen (sok fejhallgató egy szűkebb mélytartomány emel, hogy elég legyen a mély mennyisége), ez egyenletesnek tűnik kb. 10...1K Hz között, feljebb van kisebb egyenletlenség de jól el vannak találva az arányok (ez a legfontosabb) élvezetes hallgatni (a K92-nél nem ilyen jók az arányok, engem zavart a "nyomottabb" (sok közép-mély) hangja).
    elsősorban nem akusztikus zenéket, hanem igényesebb elektronikus műfajokat hallgatok szívesen (funky, hip-hop, disco, '90...'17, stb...), ha tehetem veszteségmentes tömörítéssel (rádiót, web-rádiót, is szoktam hallgatni), egy htc-10 (m10h) hi-res audio képes mobillal, kellő hangerővel meg tudja hajtani.
    nem mondom, hogy hangzásilag tökéletes, mert egy 100000-feletti nyitott biztos jobb, természetesebb, de a mostanában próbáltak közül (25000-alatt, felette nem próbáltam) ezt hallgatnám legszívesebben...

    (ma hallgattam egy sennheiser-hd461 -et, annál lényegesen jobban tetszik a K72, a sennheiser-nek természetesebb a közép...magas tartománya, de nincs elég mély benne)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák