Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Dorien #53516 üzenetére

    Nekem csak egy Xonar DG-m van, arról hajtom őket, de érzésem szerint nem kevés egyik alá sem. Gondolom ezt abból hogy ha az erősítőjét feljebb kapcsolgatom ( > 64 Ohm a legmagasabb beállítása) akkor is csak az alap hangerő erősödik, de amúgy a hang képe, minősége, esetleges torzítása nem változik. Hangerőrőből amúgy 60-70% felett már elég dobhártya szaggató kb. mindhárom fülessel (SHP-600 a leghalkabb, de végül is ez logikus mivel neki van a háromból a legnagyobb impedanciája).

    Zenék, huh, hát úgy össze-vissza amihez épp kedvem volt, néhány amire emlékszem:
    Cinematic Orchestra - Arrival of the Birds
    Pedro Camacho - First Light
    HIM - The Sacrament (Disrhythm Remix)
    Apocalyptica feat. Ville Valo & Lauri Ylonen - Bittersweet
    Alex Hepburn - Under
    The Pretty Reckless - Make Me Wanna Die
    Nightwish - Showtime Storytime (live koncert felvétel, azon belül főleg Ghost Love Score)

    Ilyesmik voltak... Előfordult hogy 1-1 számban az egyik fejhallgató kifejezetten tündökölt a másik kettőhöz képest, de ezeket így nem jegyezgettem meg.

    Összességében azt mondanám hogy a HD 518 tud a legszebben szólni a 3 közül, de annyira vállalhatatlanul sokat kell vele "gépészkedni" hogy ezt elérje, hogy nekem az nem kell. Igenis egy ennyibe kerülő fejhallgató szóljon szépen már gyárilag is, ne nekem kelljen rákényszeríteni. Ez egyébként külön bosszantó benne, hogy rá lehet kényszeríteni, tud áll leejtősen szólni, de a Sennheiser nem vette rá a fáradtságot hogy alapvetően így hangolja, én meg nem dolgozok helyettük, szóval ez megy vissza a boltba. Ja igen, a 6,3mm jack dugója meg egy rossz vicc.
    Ezt 23-ért vettem akciósan, de a rendes bolti ára úgy 35 rugó, és inkább ahhoz viszonyít az ember. (ha veszel 50 000 Ft-ért egy Ferrari 458 Italia-t azt nem Trabantokhoz fogod hasonlítgatni pusztán azért mert 50 rugóért jutottál hozzá) Na szóval szerintük annyit ér, szerintem meg nem.

    Az SHP-600 az árához képest jó, de nagyon... fémes a hangja, nem tudok rá jobb szót. Ezenkívül kényelmetlen. Valószínűleg jobb lesz majd kicsit ha már "betörtem", azt hiszem ez megmarad, de egy olyan akusztikus szivacs betétet (mi annak a neve??) nagyon elbírna, persze hogy olyat hol szerzek bele arról gőzöm sincs.
    Ezt 14-ért vettem (vagy 13?), ennyiért szerintem nem rossz, de a tök felesleges és amúgy erősen kínai hordozózsák helyett adhattak volna bele egy pár szivacsot.

    A Siberia V2 pedig mint mondottam egyáltalán nem vallott szégyent a fentiekhez képest. Gyári állapotában, hangolás és szivacsbetétek nélkül ez szól a legszebben ebből a hármasból. Egyes hangok egybeolvadása ill. megkülönböztethetetlensége (hogy mondjátok ezt ti szépen?) talán ennél vehető észre a leginkább, már ha külön erre figyel az ember, de az univerzálisan-mindenre-jó alap hangképe bőven kárpótol. Ezzel nem kell gépészkedni, bedugod, felteszed, hallgatod, esetleg mélyet lehet rá még adni egy kicsit. Vele inkább konstrukciós bajok vannak. Kicsi a lyuk a fülpárnáiban, felesleges de garantáltan elromló hangerőszabályzó van a vezetékébe gyógyítva, és néhány óra használat után kegyetlenül bele tud izzadni az ember feje. A szivacsos része is túlságosan szigetel és túl izzadós műbőr bevonatot kapott, a hátulja meg ugye zárt (bár kinézetre olyan mintha nem az lenne).
    Ennek azt hiszem 25 körül volt a bolti ára amikor még kapni lehetett (én átszámolva úgy 18-ért jutottam hozzá egy nagy akció keretei közt egyenesen a Steelseries webshopból). Eredeti árán azért elég pipa lennék a fentebb említett konstrukciós hibáira, 18-al számolva viszont azt kell mondjam, hogy a legjobb vétel volt a három közül.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák