Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog (1)

    válasz Golota #36528 üzenetére

    igazabol ez itt a mastertol is fugg. death metalnal jellemzoen a master nem szokott a helyzet magaslatan allni (ld pl az ulver fele nattens madrigalt mint az "erdoben felvett" tru kvlt), ott akar elony is lehet, ha a basszus gyors es alapvetoen rarakja a fules a basszusra az az extra kerekseget, ami eltunt a master soran. pl az ulver wolf & fearje egy szep pelda, az akusztikus resz (1:01tol) gyonyoru a DT990emen, viszont a tobbi reszrol mintha lefiltereztek volna a melyt. az AKG K530ltdvel is ugyanez volt a helyzet.

    es ilyenkor egy kevesbe reszletgazdag, viszont a basszust jotekonyan megerosito fules segitseg tud lenni. egyebkent kb ugyanez a helyzet a 90es evekbeli techno/dnb szamok joreszevel is (foleg schranz / amen vonalon, bar schranznal egy ido utan a koszos-kopott bakelit hangzas a stilus vedjegye lett kb).

    a tempo egy teljesen mas dolog. en jellemzoen hallgatok mindenfele zeneket (jellemzoen elektronikus, de kb a poptol a breakcoreig es a death metalig hangulatfuggoen mindenevo vagyok). alapvetoen ha tempot / hangvisszaadast akarok tesztelni, akkor venetian snares - szamar madar cimu darabja szokott lenni ami eleg jol lefed mindent, 180+bpmes breakcoretol, vonosokig, eleg sok valtassal. ha csak tempo es pozicionalas 180bpm folott, akkor a winnipeget szoktam hasznalni, de alapvetoen az emberek joresze nem hinnem, hogy ezt hallgathato zenenek nevezne. vagy akarcsak zenenek.

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák