Új hozzászólás Aktív témák

  • DGeri98

    csendes tag

    Hello
    Újonc vagyok itt (és viszonylag a témában is), de megpróbálom összeszedetten leírni a kérdést.
    Jelenleg egy noname 3000Ft-os fejhallgatót használok, ami még mindig az eddigi legjobbam, szóval a hangjával kapcsolatban nem igen tudom bármihez hasonlítani (még), aminél rosszabb lenne. Legfőbb gondjaim a kényelmetlenség (valahol a circumaural és a supraaural között van, nem tudom, hogy hivatalosan mi), és a zajkirekesztés teljes hiánya. Utóbbi azért számít elég erőteljesen, mert kb. 90%-ban utazás közben, tömegközlekedéshez használom. Nem tudom, hogy a 3-as metró és egy rosszabb állapotban levő régi Ikarus busz extrém zajos környezetnek minősül, vagy csak sima tömegközlekedésnek, a lényeg, hogy bőven lenne mit kiszűrni.
    Szóval a használat 90% tömegközlekedés és 10% otthoni környezetben történne. Utazás közben folyamatosan zene szólna, otthon pedig játék, de utóbbi nekem annyira hanyagolható, hogy csak legvégső esetben befolyásolja a döntést. Zeneműfajok közül leginkább dubstep-et, DnB-t és egyéb elektronikus zenét hallgatok. Az ára legjobb lenne, ha 20ezernél megállna, esetleg kicsit fölé lehet menni, de szerintem nem fogunk ilyen magasra érni, ugyanis olyan javaslatot kérek, ami mindent kinyom a Nexus 4-es telómból, amin zenét hallgatok. Nem szeretnék semmilyen erősítőt, hangkártyát, vagy más extrát venni, és azt hallottam, hogy ebben a telefonban egy középszintű hangkártya van, szóval csak olyat írjatok, amihez nem kell komolyabb hardver, hogy a fejhallgatót teljesen kihasználjam. Mindenképp vezetékes kéne, mikrofon nélkül. Levehető vezeték nem rossz, hogy kerüljem a törést, de nem döntő fontosságú. A kényelem és a zajszűrés miatt mindenképp zárt circumaural kéne, mert a hangminőségen kívül (amit vagy megkapok a Nexus 4-el, vagy nem) ez a két legfontosabb dolog. Ár alacsonyan tartása miatt nem feltétlen baj, ha kimarad az aktív zajszűrés, de akár aktív, akár passzív, legyen a lehető legjobb, mert a fent említett metró és busz igen zavaróan hangos. Zenei ízlésem miatt előny, ha a mélyek kicsit erősebbek az átlagnál, de alapvetően minél kiegyensúlyozottabb hangzást szeretnék, maximum minimális mélykiemeléssel.
    Az alapján, amit itt a fórumban olvastam, tetszik a CAL!, és a Creative weboldalán a zajszűrés miatt néztem az egyel nagyobb árú HN-900-at is, de az a 100 euró már nagyon a határomon van, és a CAL!-nak sokkal szélesebb a frekvenciatartománya, de ha egy hasonlót javasoltok, mondjátok meg azt is, hogy szerintetek a CAL! és a HN-900 esetében megéri a a zajszűrést választani, és nem a 10-30000Hz-es tartományt és alacsonyabb árat a zajszűrős modell 20-20000Hz-es tartománya és magas ára helyett.
    Sajnálom, ha bénán fejeztem ki magam, de nem igazán értek ehhez, és ezért pl az is lehet, hogy a CAL!-lal túl magasan járok, és lejebb kéne szállnom, mivel a telefonom a fő határ. Szeretnék javaslatokat kérni az alapján, amit leírtam, tehát: hangminőség, kényelem és zajkirekesztés mindenek felett. Egyéb dolgok, pl kinézet, márka, stb egyáltalán nem érdekelnek, igazán a hordozhatóság se, mert megoldom mindenképp.
    Előre is köszönök minden javaslatot. :R

Új hozzászólás Aktív témák