Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    A mai mikro-tali bajnokpityu fórumtárrsal nagyon tanulságos volt. El kell ismernem, lényegesen jobb a HD600 az ő erősítőjével mint a Lavry fejhallgató kimenete, főleg a közepei jobbak és csökkenti a fátyolosságot, energikusabb. Annyiért amennyibe kerül, szerintem bőven megéri, legalábbis ebben a környezetben ahogy most próbáltuk.

    És a Stax egy adapter + egy nem kifejezetten adapterhez tervezett erősítővel is nagyon szépen tud szólni, már itt is átjönnek azok a dolgok amikben jobb egy dinamikusnál és ezen a szinten szinte elhanyagolható az árkülönbség. De azért egy direkt erősítővel az az igazi kristálytiszta és gyors hang (ahogy azt én egyébként is megszoktam) kár hogy azt direktben nem tudtuk összevetni - de ami késik nem múlik ;)

    El is felejtettem megörökíteni az SR-5NB Gold-ot abbam a két napban a kezeim között volt...na majd legközelebb, azon kevés Stax-ok egyike ami viselve sem néz ki viccesen :) Eléggé alulértékeltnek tartom a Lambdák meg bármilyen más hasonló árú fejhallgató árnyékában. Bár az is tény hogy az SR-Lambda szellőssége miatt kellemesebb, de csakis a hangképet nézve (ami nálam az elsődleges) nem mondanám rá hogy jobb, ez szintén nagyon alulértékelt csak ezt már jóval nehezebb találni hiába készült belőle sok (a mostani darabra is ráfér majd egy restaurálás, viszont hangilag kifogástalan, ami kopott, az meg cserélhető). A pár napja hallgatott SR-507-nél is kellemesebb hallgatni, mert nem fényezi túl a dolgokat.

    A későbbiekben szívesen írok ezekről az olcsóbb használt (ütött kopott, ócska stb. ;) ) Stax-okról bővebben is hogy mire kell figyelni a vásárláskor és hogy mi értelme lehet ilyet venni. De csak ha valakit érdekel PH-en is sikerült megháromszoroznom a számukat (1->3) és most is egyel több van nálam, mint amire ténylegesen szükségem van :)

Új hozzászólás Aktív témák