Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz gelbelex #22759 üzenetére

    Te hallottad amúgy a K701-et is? Szerinted milyen különbség van a kettő közt? Én igazán nagy különbséget nem hallottam köztük. Talán a Q egy kicsit több középen. Szerintem ezek az AKG-k sokkal jobbak a 880-nál, sokkal precízebb, feszesebb a mély, meg tisztább, pontosabb hangzás.

    Amúgy közben kipróbáltam a He500-at és a He6-ot. A források először egy Hifiman HM901, majd egy Denon DCD720AE + Auralic Taurus voltak, ez utóbbiról a balanced kiementen lógott a He6. Az első meglepő dolog, hogy a HM901 mennyire jól bírt a fejesekkel, főleg az elsővel. A másodikat csak azért próbáltam rá, hogy egyáltalán megmozdul-e, illetve hogy saját zenékkel is halljam azért, mert CD nem volt nálam forrásként.

    Röviden a kettőről, lényegében összehasonlítva őket: A He500 egy nagyon kellemes hangú fejes, az én ízlésemnek eléggé megfelelő, alul tudja hozni a mélyeket, felül meg a magasakat, nem nagyon V a hangzás, de azért elég vagyán hangja van. Sajnos az LCD2-t nem hallottam még, de az képzelném ilyesminek, cska kevesebb magassal, sötétebb hangzással. A mélyek amúgy önmagukban nagyon korrektek, még a hordozható lejátszóról is, de a He6-hoz viszonyítva kicsit lágynak hatnak, összességében a kettő közül ennek a fejesnek van egy kicsit melegebb, lágyabb hangja, bár a magasak azért elég precízek és élesek. Elektronikus zenével zseniális szerintem, és a legtöbb rock-metál is jól jön át rajta, a jazz-t nem hoztam most olyan sokat magammal, de azzal az egy-két számmal is szépen szólt, összességében egy elég jó átfogó használatra alkalmas fejes. A He6 egész tűrhetően szólalt meg a hordozható lejátszón, de az igazi tudást az asztali erősítő hozta azért meg. Valami elképesztő tere van, igazából itt jött ki egy japán dobos zenével, hogy mekkora különbség van a két fejes közt. Illetve sokkal részletesebb, precízebb és kicsit talán élesebb hangja van a kistesónál. Összességében a He500 kicsit talán hallgathatóbb hosszútávon, nem olyan fárasztó, míg a He6 az inkább leterheli az embert a részletekkel, cserébe viszont egy zseniális hangú cucc.
    Kipróbáltam őket amúgy egy Graham Slee Solo-ról is, csak kíváncsiságképpen, hogy egy ilyen méretű erősítőtől mit lehet várni, de nem igazán győzött meg. A HM901 vonalkimenetéről ment a Solo-ba a hang, és onnan a fejesre, hát a He500-at még meghajtotta valahogy, bár szerintem nem egészen szól úgy, mint akár önmagában a HM901-ről, de a He6-nál teljes csőd volt, elektronikus zenével még elment, de ilyen rock-jazz számoknál összeomlott.
    Ami nem tetszett, és ez mindkét fejesre vonatkozik, az a kábel. Eléggé házibarkácsnak tűnik ez a felcsavarozós megoldás, nem is néz ki jól, és nem is annyira praktikus szerintem, plusz a He500-nál már kontaktos is volt kicsit szegény. Kicsit az ilyen 80-as évek házibarkács vízvezetékserelésére emlékeztet kinézetre. A másik, hogy kicsit súlyos darab mindkettő, és érezni eléggé, hogy ott van az ember fején.

Új hozzászólás Aktív témák