Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    Kezdek lassan komolyabban gondolkozni egy fejes rendszer beszerzésén, ezért feldobnám a kérdést, hogy ti mit tudtok ajánlani. Első körben a kötelezően kitöltendő:

    - csak otthon használnám, illetve egészen pontosan úgy fogalmazok, hogy nem út közben, hanem szobában, mert időnként egy családhoz hazalátogatás során vinném esetleg magammal (ez mondjuk a fejesre kevésbé van hatással, inkább az erősitőnél lesz érdekes).
    - zenehallgatás az elsődleges, de elképzelhető, hogy időnként film is menne rajta.
    - maximális összeget nem tudom egyelőre, a fájdalomküszöböm szerintem olyan 200e forint körül van jelenleg, de mivel még ez inkább terv, így a pénzt is majd a közeljövőben kellene összegyűjtsem rá, ezért ez változhat.
    - nyilván vezetékes.
    - circumaural.
    - eredetileg csak nyitottban gondolkodtam, de reálisan elgondolkozva ez lehet, hogy nem annyira lenne jó, mert itt a lakótelepen elég sok zaj behallatszik a szobába (kezdve a tévéző barátnőtől az ütvefúró szomszédig). emiatt elkezdtem gondolkodni zártban is, de az igazság az, hogy olyanokat nem nagyon próbáltam még.
    - a hangzás, amit keresek, az nagyjából ilyen enyhe V karakter, kicsit melegebb hangképpel, részletes, jó felbontású, kellemes és jól definiált térrel rendelkező. amit nem szeretek az a túl sok mély, de azért ne legyen vékony hangja sem.
    - a forrás az majd a fejeshez fog igazodni, de ami pozitívum lenne, ha az AK100 is meg tudná értelmesen hajtani, bár ezt tudom, hogy elég kemény dió azért. igazából olyan forrást szeretnék majd nézni hozzá, ami ilyen viszonylag hordozható DAC+AMP, tehát nem kell bele akksi (nem út közben használnám), de azért jó lenne egy ilyen külső 3,5"-os vinyó méretében találni valamit, amit tudok magammal vinni alkalmanként.

    Mivel valószínűleg itt Shanghai-ban vásárolnám meg, igy a japán márkák előnyben, mert azok olcsóbban beszerezhetőek általában, mint otthon. Eredetileg egy AD2000x-et néztem, de az nagyon beengedi a külvilágot, és egy komoly erőstő kellene valószinűleg, hogy kihozza a tudását. ATH fronton amiket még hallottam (A900, A900x, AD900x, AD1000x), azok közül az AD1000x tetszett még hangra, de ez is szintén elég transzparens a külvilággal. Aminek például tetszett a hangja az vodkaboy 600Ohm-os 990-es Beyere, de ott ugye elég erős forrást kell alápakolni, hogy megszólaljon.
    Még amiket néztem, hogy szeretném meghallgatni, azok a W1000x, A2000x (ez állítólag a régebbi generációból való, és nem olyan jó a hangja, mint a nyitottnak), K701/Q701 (ezekre is azt irják, hogy nagyon forrásigényesek), T5p (drágább, mint amit szeretnék rá költeni), TH600 (kb. esélyem nincs meghallgatni).

    Amiről tudom, hogy nem tetszett valamiért, az a Senn HD600/650 (nagyon hangos kifelé), és a Shure (440-et meg 1040(?)-et hallottam, de a hangkpe nem igazán jön be, így gondolom a többi Shure sem fog annyira).

    Milyen típusokat érdemes még felvenni a listára a meghallgatandók közé?

Új hozzászólás Aktív témák