Új hozzászólás Aktív témák

  • stellaz

    addikt

    válasz stellaz #101470 üzenetére

    Philips shp9500 vélemény update 2:

    A megatronról most már használom egy ideje és elég részletes kép alakul ki erről a fejesről.

    Már nem érzem olyan melegnek a fülpárnákat, úgy néz ki, csak meg kellett szokni, a kényelmére nincs panasz, nem szorít bármekkora idő alatt sem, de ezzel együtt el is tud mozdulni a fejemen, ha mozgolódok.

    A hangja nagyon természetes, az énekhangok elképesztően jól szólalnak meg, de hangszeres zenén és más műfajokban is jól teljesít. Kb bámreddig lehentne hallgatni a hangját. Kellemes, légies a megszólalás, bár néha azt érzem, hogy a hangszerek nem előttem, hanem határozottan a két oldalamon helyezkednek el. Inkább érdekes, mint zavaró módon.

    Ha elég nagy a csönd, akkor előjönnek a részletek is, de ezt igazából bármi el tudja rontani, annyira nem szigetel semmit. Ha megy a mosogatógép vagy a mosógép a háttérben, már elmossa a nagyon finom részleteket. A dinamika is megfelelő. A sziszegősség teljesen elmúlt a megatronnal.
    Halkan is kifejezetten jó hallgatni, közepes vagy annál kicsit magasabb hangerőn a legkellemesebb talán.
    A mélyek esetében érzek némi hiányt, azzal együtt is, hogy ez egy semleges hangzású, nyitott fejes,. Egyrészt a részletesség szerintem itt egy hajszálnyit elmarad az ideálistól, illetve a sub tartomány legalja kicsit elveszik. Pl. amikor egy szimfonikus zenekarnál halkan megütik a dobot, akkor azt a valóságban azért elég testesen lehet hallani, érezni, itt pedig csak inkább egy halk háttér hang lesz belőle, mintsem a zene szerves része. Vagy ahol az Etymotic megmutatta, hogy egy elektronikus zenében egy részletnél a basszus hangzásnak megvan a legalja, ott ezt hiányolom, mert tudom, hogy ott kéne lennie, de nem ugyanazzal a jelenléttel van meg, csak jóval halkabban, de így meg egy kicsit másik hangzás lesz belőle, mint amit a zeneszerző megálmodott. Ezek szerintem csak ott tűnnek fel, ahol van viszonyítási alap, tehát vagy egy másik fülhallgató, vagy mondjuk élőzenés emlékek. Kicsit feljebb, már nincs panasz, kellemesen hozza le a basszus gitárt, csellót vagy a nagybőgőt is, ha itt ki lenne emelve, az már sok is lenne. Popzenében is jó, nekem pont elég a basszus tartománya.

    Összességében ez egy nagyon jó kis fejes, szerintem bőven megérte a pénzét, amit igazából abból szűrök le, hogy nap, mint nap alig várom, hogy hallgathassak egy kis zenét rajta, de a forrásra szerintem érzékeny. Ha a mély tartománya mondjuk az Etyotic szintjén lenne, akkor azt mondanám, hogy ok, nekem most meglenne a tökéletes fejes.

    Ezen fülpárnával lehet variálni valamit? EQ-t próbáltam, de azonnal összemossa a hangokat, nem vált be.

    [ Szerkesztve ]

    Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

Új hozzászólás Aktív témák