Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz kNG #100760 üzenetére

    Miért ne lehetne meghatározni? Legyen 10 a nagyon meleg hangzás, ami egy világos fejesből is meleget csinál, 5 a neutrális, 0 meg az annyira világos, ami még egy basshead fejesben is csak alig érzed a mélyet, annyira világosat csinál belőle. Még az én kb 6-7-es láncom is melegíti a hangját ennek a neutrális fejesnek, csakhogy én enyhén meleg fejeseket szeretek, azokat pont oda emeli fel, ahol én szeretem. Ennek az valóban kevés. De most zenehallgatásról beszélünk. Volt sokáig HD555-öm, na abban nem volt semmi mély, szóval tudom, milyen a világos hangzás, és nincs is bajom vele.

    Csak amikor azt mondod, hogy ez a fejes mindenre remek, és nem fárasztó, nem tudok egyetérteni. A zenéim felével nem jó, mert darabokra szedi őket, és egyszerűen nem jó hallgatni. Ez eleve nem egy fun fejhallgató, hanem analitikus, arra viszont biztos, hogy rohadt jó. A többi fejest (M40x, DT770, HD600) azért írtam, mert annyira sztenderdek, hogy mindenki be tudja lőni, hogy ha az egyik pont jó, vagy pont sok, akkor hol lehet a lánc. Az alapján, amit a sajátodról leírsz, az M40x hallgathatatlan lenne rajta, és a DT770-ben is túl sok lenne a mély. A HD600-ból meg csinálna egy meleg fejes. Ha ebből meleget csinál, akkor abból forrót.

    Én nem azt mondom, hogy ez egy rossz fejes, mert nem az. Ez egy olyan fejes, amivel nem tudok mit kezdeni, mert egyrészt a zenéim felét tönkreteszi, vannak YT videók, amikben a csávónak úgy sziszeg a hangja, hogy hallgathatatlan, zenéknél ugyanígy, mélyre tényleg lemegy, de a 100-300 tartományban azért nem domborodik, de gondolom pont ezért mondják flatnek.

    Meghallgattam ezen a fejesen jó pár zenét. Többet között azt is, amit küldtem neked. Nem tudom, milyen fejeseket próbáltál, de az a szám például elég jól szólt ezen, de a HD600-on meg sokkal jobb. Nagyjából minden. Nem csak azért, mert 2-3x annyira berül a fejes, hanem mert egyszerűen jobb a hangja. Az sokkal inkább zenehallgatásra való, mint ez.

    Értsd meg, nem vitázni akarok, csak megérteni, miért van ekkora különbség. Persze van egyrészt az ízlés, másrészt az egyéni tulajdonságok, aztán tényleg van a lánc, a zene, annak felbontása, meg a fejes, meg minden más. De egyszerűen nem értem, hogy miközben ugyanazt hallom, amit most már a többedik reviewer, akit megnézek, te mégis mást állítasz.

    Szóval újra megkérdezem: nem lehet, hogy valami nagyon meleg hangzású láncon hallgatod a fejest, és így lesz belőle kellemesen meleg hangzás? A kiemelt cin részből pedig vagy levesz a DAC-od, vagy nem érzékeny rá a füled.

    bkercso: légyszi mondd már el, hogy amit ő használ lánc, annak milyen a hangja. Mégiscsak te csináltad :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák