Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz spiky03 #25231 üzenetére
Első verzióra szavazok, +75 ezerrel többet nem adnék azért az utazózoomért, én ennyiért vettem használtan a Tamron 17-50-et szal érted akár alapból vehetnéd ezzel: lenne egy fasza f/2.8-as üveged, és még mindig maradna pénzed...
És amúgy nagyon látzik a különbség 18 és 17 mm között is meg is lepődtem, jóval többminden belefér a Tamronba, ami szerintem sokszor jól jön.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
-
.DLL
veterán
válasz _seth_ #25297 üzenetére
Szerintem próbáld ki a másik kategóriát, max eladod. Presze rá kell hangolódni az ilyen eladós életmódra, egyik fórumtárs talán egy hónap alatt (?) megjárta Nikontól Canon APSC-n át a FullFrame-ig sokmindent, nagyon gyorsan adta vette a dolgokat, éés, rengeteg tapasztalatra tett szert. Mondom wow.
Így lehet fogalma az embernek arról, hogy mi kell majd neki (és leginkább pont az a gép nem létezik majd)(P.H.)
-
.DLL
veterán
Eddig még nem volt lehertőségem olyen gépet használni, ahol lett volna értelme a középső fókuszponton kívül mást használni. Emiatt magától értetpődő, hogy azt szoktam meg, hogy kompó->fókusz->kompó&shot!
Ez az egész hozzászólás - amit mindjárt folytatok - abból kerekedett ki, hogy azt szerettem volna mondani Morgalnak, hogy 70D-n viszont ott az érintőképernyő, ami eléggé megkönnyíti egyes dolgok közvetlen kiválasztását.
De ekkor máris beugrott a válasz, amit valószínűleg kaptam volna, vagyis, hogy próbáljam meg szemhez tartott géppel érintőképernyőről kiválasztani a használni kívánt fókuszpontot. Jogos! Ezzel szórakoztam annó a 20D-vel, a joystick tényleg kézre állt csak éppen a többi 8 fókuszpont pontatlan valamint lassabb is volt és kevés is, sosem xoda estek ahova fvókuszálni szerettem volna. Így maradt a point&focus majd shot! metódus.
Ez ma már annyira megszokássá vált, hokgy nem is értem hogy lehet több-sok fókuszpontal dolgozni.
Kérdés: nem megy el több idő azzal, hogy odaléptetni a megfelelő f.pont kiválasztásához a gépet, de jaj, már elmodult a téma, már nem arra néz a szereplőnk, akkor arrébb léptetni, stb. és hacsak nincs "hatvan" fókusszpont, lehet hogy nem esik pont oda ahova kéne tehát a kompót ugyanúgy igazítani kell lövés előtt. Legalábbis most így képzelem el, ezért kérdezem, hogy hogy megy ez a gyakorlatban, ki hogy használja fókuszpontjait ha van belőle sok?[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Damage #25321 üzenetére
Mondjuk jó lenne ha az ilyen extrák, mint pl. a kihajtható kijelző választhatóak lennének, mint autónál a klíma, HiFi, vagy ESP.
Akinek kellene egy komolyabb váz természetfotózáshoz, vagy általános használatra az jelenleg nem talál kihajtható kijelzőt, csak a középkategóriában (mármint C vonalon) Csak azért kelljen egy gyengébb vázat választania valakinek mert kihajtható kijelzőt gyakran kihasználná és ez szempont? Az választhatná a nagyobb vázhoz is extraként ezt a funkciót.
Akinek meg sosem kell kihajtható kijelző, mert koncertekre jár, riporterkedik, portrézik, stb. és fontos a strapabíróság, ha leejti ne törjön a zsanér, az fix kijelzővel rendeli.
De ez már a középkategóriától kezdve meglehetne a gyártók kínálataiban.
(oké belépő kat. gépek tulajai jellemzően mindent fotóznak így ott nem hiszem hogy lenne értelme olyan opciónak, hogy fix kijelzős 750D mondjuk. (legalapabb kategóriában meg büntetésből nincs, ha kell válassz magasabb kategóriát))(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz *Ropi* #25329 üzenetére
De pl. eseményen nem megy el azon az idő, hogy állandóan léptetgeted a fókuszpontot? Azt tudom, hogy te valamit nagyon jól csinálsz, tehát biztos nem megy el vele az idő, csak nem tudom elképzelni, 5D III-on ráadásul tényleg rengeteg van, azt arrébb pötyögni... Megvan a kompozíció, egy jó pillanat (nyilván beállítottnál több idő van) nagyon paráznék, hogy mire kiválasztom a megfelelő pontot addigra huss...
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz *Ropi* #25335 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! (persze jöhet mástól is)
Lehet nekem is bejönne ez a metódus, nameg a szomszédos pontokat figyelő csoportok is biztos jók, de még nem használtam ilyen gépet. Végülis csak nem lehet olyan lassú ez a módi, hisz használjátok.
majd ha lesz valami fotós találkozó rárepülök az egyik ilyen gépre és jól kifaggatom az AF rendszert (ha a gazdája is engedi) Túl sok a ha...(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz JohnyBlue #25341 üzenetére
Az nem opció, hogy tápkábel a vakuhoz, és váll-akksi, vagy háti-akksi? Láttam ilyen fotósokat és igazából ha egész napra nyomatnám én is így csinálnám, herótom van a cserélgetéstől. Még szerencse hogy maguk a kamerák jobban bírják.
(#25342) MASZK1: szerintem jó gép, nagyon pici, ami előny és egyben hátrány is, nekem már túl kicsi volt a markolata. Persze egy zsebkompakthoz képest jó, de vicces mellette a batárnagy EF-S bajonett.
Csakis a 18-55 STM! A DC-s változat felejtős, és az STM-mel ki tudod használni a fáziskereső fókuszpontokat élőkép és videó esetén.(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Monya78 #25371 üzenetére
Megfelelő távolságból nézve Full-HD-n sem látszanak a pixelek. És nem kell ehhez a szoba végébe menni
Szerintem ha az a laptop FullHD-s lett volna, akkor is élvezted volna rajta a képeket, mert maga a panel jó minőségű és élénk lehetett.De ha jól értem akkor majd új gépet is akarsz venni, de minimum egy új videókártyát. (kivéve ha a mostani egy erőmű, és már nem gond neki a 4K.)
Nekem csak a múlthéten lett FHD (DELL P2414H kalibráltatva) de ez már hozza is magával az új VGA-t és új tápegységet is. Kész csőd.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz role_of_72 #25384 üzenetére
Hát pedig annyi, max 1 Fé-vel tekerhető érdemben feljebb az érzékenység. Bár ezt 18 megapixel mellett tudja ami jóval finomabb szemcsézettéget jelent.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
-
.DLL
veterán
válasz vajaskenyér8 #25392 üzenetére
Az IS-t nem motor működteti, az AF-et viszont igen. Tehát amikor motort írsz akkor valójában az IS-re gondolsz? Vagy az AF-re, IS közben?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Igen, végülis maradhatott volna a 300D-nél azzal sokkal jobb képeket tudott volna készíteni.
A technika fejlődik, az 550D is egy jó döntés volt akkor, a 6D pedig egy jóval magasabb lépcsőfok, ha meglépi akkor technikailag fejlődik ő is, de nem 160e Ft-ba fog kerülni, mint annó az 550D. Plusz FullFrame objektívek...
(#25413) telefonfulke: Canon USM-mel és Tamron DC motoros obival (17-50) próbáltam. Első teljesen jó volt, utóbbi lassú, de helyes fókuszt eredményezett, nem hunt-olt.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Most mondjam azt, hogy tipikus technicista hozzáállás?
Nekem 3,5 éve van meg, szerintem kitűnő fotókat lehet vele lőni - persze tudni kell a határait, pl. fény nélkül nem szabad vele fényképezni...
Azóta csak az objektívjeim variálódtak, a géppel elégedett vagyok, szóval azt javaslom, hogy inkább azon a téren fejlesszen, de méginkább fotózzon, mert a polcon egy Hasselblad sem készít jó képeket.(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz csacsi77 #25419 üzenetére
Igen, nem mindegy, hogy EF vagy EF-S. De csak a Canon hívja így, a többi gyártónál arra kell figyelni, hogy ne csak APSC vázon lehessen használni (meg kell nézni neten vagy a leírásában), különben a) nem rajzolja ki a FF képkockát, b) leveri a tükröt.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz BobChemistry #25453 üzenetére
Állítólag a DC III-as kitobi az IS II-vel egyezik meg, csak IS nélkül.
Az 50/1.8 II jó kis lencse kezdésnek, bár a 100D meg technikailag jobb váz, mint az 1200D. Csak a fogása roszabb...
Ez így tényleg nehéz dió, de őszintén szólva bármelyiket veszed kezdésnek jó lesz. Azt azért mindenképpen tedd meg, hogy bemész egy boltba, pl. MM, és kézbe veszed őket, mert ha rossznak találod a 100D fogását, akkor a használatot mindig beárnyékolja a kényelmetlenség.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz vihartigris #25523 üzenetére
Én szerettem az 50/1.8-at, nem volt konstans fókuszhibája ( ) éles is volt, szerettem a képi világát, ami azért nem egy kategória egy 2.8-as 40-essel. Ez utóbbi viszont pontosabb és gyorsabb azért...
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz _seth_ #25573 üzenetére
ReálPóver felejtős, nekem is van egy (550D-hez LP-E8) de kevesebben bír mint a gyári.
Én egy másikat tőlük vettem: [link] igaz nem ebay árszint ez sem, de legalább van 1 év gari (nem tudom akkuknál hogyan megy ez) és még jól tartja magát. A Real már púposodik, leteszem az asztalra pörög.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Morgal #25582 üzenetére
Mi baj van az építési minőségével? o_O
Üvegszálas kompozit műanyag burkolat, fém vázszerkezeten. Ha egy Magnézium házas gépet leejtesz a belseje annak sem köszöni meg a történteket... ha viszont le van verve az látszik, jól meg kell nézni a vázat.
A belsejét meg ennek is 100e expora tesztelték.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Morgal #25584 üzenetére
Jah, a tükröződés csökkentő bevonat, de azt kell mondjam ez user error.. Ha nyakban hordja, akkor ing, inggomb, stb. csuszorálja a kijelzőt, vagy a táskában hozzáért valami (pl. tépőzár, varrásszegély) és nem csukja be az LCD-t, akkor lejön. Láttam már más gépeknél is ilyet. Nagyobb Nikonokra fel lehet pattintani kijelzővédő plexit, ezekre pedig saját hatáskörben venni kell védőfóliát. Én is az első hajszálkarc megjelenése után vettem rá fóliát.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz JohnyBlue #25587 üzenetére
Úgy láttam egy lépcsőfokkal beljebb van a plexi belseje így távolabb kerül a a kijelző felületétől, de nem szedtem le, így nem 100%. Mindenesetre kicsit rontott a nézhetőségen, sz'al én még mindig a fóulia híve vagyok. (vagy bármi ami "gapless", pl. GGS (ez viszont behajtható kijelzősökre általában nem jó)).
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Lipton #25634 üzenetére
Érdemi?
Nem véletlenül ajánlottam inkább [Link] - kicsit lejjebb a "fejlesztések".[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz matyi012345 #25640 üzenetére
Pedig élvonalbeli szenzorgyártók voltak. Van Pentax gépünk 10mp-s Sony CCD-vel, hát fostalicska, nagyon zajos. Canon akkor már vígan CMOS-ozott. Nem tudom mi van velük
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Akkor én tárcsázok is...
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz _seth_ #25810 üzenetére
Kanonban ehhez a legközelebbi a 40-es STM, de az vázsapkának túl drága (meg jó is az az üveg, nem camera obscura effekt).
50/1.8 amúgy veszélyes, meséltem már, hogy egyszer leesett a gép, rajta ezzel az obival, és a back-lencse körül lévő műanyag karima, ami csak pattintással van a helyére rögzítve, kipattant a helyéről. Nem bírtam lecsavarni sem az objektívet, mert a bajonett három füle közül az egyikbe beleakart és nem tudtam elfordítani. Fullframe gépen még a tükröt is legyalázta volna.
Előről kellett lebontanom az obit, szerencsére volt olyan gagyi, hogy könnyen szétpattant. Lekaptam a gépről, majd összepattintottam, azóta ma is gyönyörűen működik tovább, minden esetre nem veszélytelen, tehát vázsapkának, hogy megvédje a gépet, pont nem ajánlanám.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt