Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz DrojDtroll #32438 üzenetére
Én mindent meg tudok hekkelni magamnak, ami eléri azt az ingerküszöböt, hogy nekiálljak. Ez nem érte el, a beépített vaku teszi a dolgát, külső vakuval pedig van elegáns, vörös segédfény.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz hszilard666 #32570 üzenetére
Vaku topik van, videó DSLR-rel topik is van, ezekbe sztem jobban illik.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Ha 100k alatti teleobit keres, esetenkénti használatra, akkor reális ajánlani egy fullos, 250k-s telét?
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz LaciMc82 #32604 üzenetére
RealPower semmivel nem nyújt többet, mint a feleennyibe kerülő darabok, nekem volt egy 550D-hez, de már szét is púposodott, bele sem tudom rakni a gépbe. Wpower-nél vettem egyet az nagyon frankó, tovább is bírja, majdnem addig mint az eredeti volt. Meg van egy újabb, noname "Canon" made in china, az is egész jó, tovább bírja mint a RealPower.
Phottix-ot láttam még a topikban ajánlani.(P.H.)
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Vettem egy használt 5D mk III-at és az AF alacsony fényben lassabbnak gondlkodósabbnak tűnik One Shot módban mint a többi gépem. Van most körülöttem 3 régebbi és egy újabb EOS gép (300V, 20D, 550D, M50) mindnek pattogósabb az AF-je, mozdul-csippan, mozdul-csippan, az 5D iii meg jóval tovább "állítgatja" az obit mire végül bevillan a jelzés.
Ez így rendben van szerintetek? Amúgy pontosnak tűpontos. Csak ez így kicsit fura/csalódás az M50 és az 550D után. Az 550D volt a fő gépem évekig aztán váltottam M50-ra és semmi változást nem tapasztaltam csak azt hogy több az AF pont lehetőség és jobb a követés. De az optikai kereső és a jó fogás/gombok valahogy hiányoztak, ahogy az a 20D-men is volt anno. <3
Viszont az AF sebesség így visszalépésnek tűnik? Vigyem el esetleg kitisztíttatni a tükröt/AF aknát stb, hátha ott a gond?Előre is köszi a gondolatokat, tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz duni84 #42121 üzenetére
Igyen ugyan azon obikat váltogattam a vázak között. Próbáltam 2.8/40mm STM-mel 70-300 IS USM-mel is (teszem hozzá, hogy ezt csak gyenge megvilágítás mellett csinálja (szobai lámpa). Amit tapasztalok: a többi vázon odaugrik a fókusz és szinte azonnal csippan is. Az 5D III-mal odaugrik, majd még állítgatja kicsit, lépésenként, majd csippan, és ez idő.
#42122: Gyári reset nem rossz ötlet.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Most volt időm még kicsit tesztelgetni, az viszont tény, hogy nagyon sötétben is talál élességet, még ha kicsit lassabban is, de pontos!
Van egy elméletem, miszerint One-shot af módban a pontosságot helyezték előtérbe, és többször is ellenőrzi a fókuszpontot hogy megfelelően beállt-e az obi. A Gyors fókuszálást pedig a Servo módban prioritizálja a gép, akkor sötétben is gyakorlatilag azonnal fényképezhetek, de előfordulhat némi életlenség, ha nem várunk eleget.
Én ezzel így mondjuk okés vagyok, ha abszolút pontosság kell, akkor One-shot, ha gyorsaság akkor Szervo AF (eddigi DSLR-jeim 9 pontos rendszerével nem szerettem a Servo AF-t, elég hektikus volt)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
5D mk III-nak van olyan ismert betegésge, hogy eszi az akksit állásában? Tehát hogy frissen feltöltött új akkut beleteszek, áll 2 napig és már csak 1 osztást mutat és hamar lemerül...(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Donki Hóte #42131 üzenetére
Igen, korábbi Canon-jaim jól bírták, beállítottam, hogy auto-off 1 perc és végtelen akkuidő~
De az 5D III még új nekem, azért is kérdezem, mert lehet hogy "ez ilyen", viszont ha nem, akkor még egy teszt kör után felhívom az eladót.(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Donki Hóte #42133 üzenetére
Igen, a gyárival is, meg egy új Patona Protect E6Nh-val is.
Nem markolattal, csak a vázban.
Még tesztelem a dolgot: olyat is hallottam, hogy obi is leszívhatja, mert a bajonett mindig feszültség alatt van. Most egy másik obi van a géppel azzal hagyom pár napig.(P.H.)
-
.DLL
veterán
Köszi a választ mindenkinek!
Egy kis update.
Tényleg az obi lehetett a ludas, mert ami még új cucc, a gép mellett, az egy EF 24-85 USM obi kb. kitobi célból, és mintha az jobban szívná az áramot. Amúgy imádom. Amire még gyanakszom az egy Sigma 1.8/28mm, mert az volt még a gépen többet.
Meg a gyári akku az tényleg elég gyenge, a Patona-nak meg úgy tűnik kellett pár ciklus töltés/kisülés, és mostmár jobban bírja mint amikor megvettem. A hétvégén 6-8száz képet ellőttem vele.(P.H.)
-
.DLL
veterán
Azt most vettem észre, hogy akku nélkül elsötétült a kereső, ha bent van az akku akkor kivilágosodik és megjelenik a kép közepén a részleges fénymérés köre. Tehát a rendszer valamennyire akkor is működik, és a kereső LCD-je folyamatosan megy. Ez nekem új mert eddig LCD-s keresőm még nem volt (20D, 550D, M50 volt az 5D III előtt).
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Donki Hóte #42144 üzenetére
A keresőben (amibe belekukucskálsz : D) van egy átlátszó LCD is, azon jelzi a fókuszpontokat, segédvonalakat, fénymérés körét.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Donki Hóte #42146 üzenetére
Nem. se a 20/30D-ben
(illetve az M50-é ugye full kijelző tehát abban meg optikai kereső nincs)
ezért mondom, hogy nekem ez az első ilyen, és furcsa volt, hogy akku nélkül elsötétedik a kereső. :)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz KTTech #42189 üzenetére
Az 550D-ben még nincs LCD a mattüveg felett, hanem magán a mattüvegen van 9db is keret.
https://s1.bukalapak.com/img/14436883/large/Focusing-Screen-Canon-EOS.jpg
A Canon fejlettebb gépeiben jelent meg először az LCD réteggel ellátott kereső, mert a sok fókuszpontot és ezzel együtt fókusz módot és csoportokat (nameg segédvonalak ki-be kapcsolását, stb) nem tudták volna megoldani fixen a mattüvegbe gravírozott keretekkel.
[1Dx III]
Pl. 1Dx-en nincs semmilyen gravítozás, minden jelölés a felette lévő átlátszó LCD-n jelenik meg[ Szerkesztve ]
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.