Új hozzászólás Aktív témák

  • jap

    aktív tag

    válasz zolka78 #4731 üzenetére

    "Valahol azt olvastam, hogy a keresőben lévő fókuszpontokat ha élesnek és kontrasztosnak látjuk, akkor a dioptriakorrekció megfelelő. Ez most igaz vagy sületlenség?
    Persze af esetében ha a gép helyesen dolgozik együtt az obival akkor nincs gond. "

    Tulajdonképp ezt írtam az előző hozzászólásomban.
    ...ha nem dolgozik együtt a gép és obi = front/backfocus - ehhez sasssszem kell, h észrevedd keresőben (de ez nem a dioptriaállításhoz tartozik)

    "Mi van mf esetében? Ha a szememhez igazítom a keresőt akkor a képet láthatom élesnek, viszont nem biztos, hogy éles lesz az elkészült kép."

    Ha csak te használod a gépet, akkor elég 1x jól belőni a dioptriát (AF-szal), utána már jó lesz MF-ban is - ellenőrzés: MF-ban, ott villan majd fel a piros négyzet keresőben, ahol a gép szerint éles <-> (remélhetőleg) neked is itt éles

    WB:
    RAW-ban lősz ésLightroom 3-ban dolgozol fel: 1 kattintás valami szürke vagy fehér pontra a képen és jó lesz; vagy kicsit szöszöl a tökéletességért, mely beállítást rá tuszd húzni a további ilyen fénykörülmények közt készült (véges-sok) képre ~ tehát 2 kattintással az összes képre

    Fehéregyensúly profibb beállítására vagy a szöszölés helyett ne Expodisk-et használj, hanem inkább kártyát (az első képnél...- Lightroom).

    [ Szerkesztve ]

    ''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

Új hozzászólás Aktív témák