Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Elolvastad a 220Volt használt oldalán a tetején lévő infókat? Ezeket a gépeket bevizsgálják, mielőtt kirakják, szóval nem lutri:
"Amit kínálunk:
- Szakszerű állapotfelmérés, tanácsadás és versenyképes ajánlatok.
- Széleskörű piaci kapcsolat, melynek segítségével rövid időn belül eladhatja, illetve megtalálhatja az Ön által kínált/keresett termékét.
- Hitel lehetősége, használt és új termékekre egyaránt.
- Min. 72 órás garancia."Még beszámítás is van, ha a 7D-től megválnál:
"Ha beszámíttatnád a felszerelésed, akkor azt is nevezd meg, hogy mit vásárolnál helyette."
Nyitott szemmel nézelődj, nyugodtan olvass utána dolgoknak és ne engedd, hogy az automatikus negatív gondolataid elhomályosítsanak (nincs kép = lutri)
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Az EOS 80D tud(na) Focus Bracketinget? Mert olvastam, hogy a 90D már igen, de 80D-re csak Exposure Bracketinget látok. Ha nem akkor milyen megoldást lehetne rá találni? MagicLantern? Vagy kézi fókusz Expo Bracketinggel?Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
veterán
válasz racskobalazs #42053 üzenetére
Van a 80D-re MagicLantern
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
gyapo11
őstag
válasz Donki Hóte #42054 üzenetére
Porting started: 80D, 200D, 77D, 5D Mark IV, 7D Mark II, 5DS/R (Hello World)1300D, 2000D, 4000D, 750D, 760D, 800D, 6D Mark II, EOS R, SX70, SX740 (ROM dumpers available)
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
racskobalazs
senior tag
-
tvamos
nagyúr
válasz Donki Hóte #42054 üzenetére
Ez a projekt nem doglott meg? Valahol azt olvastam, hogy DIGIC 8-ra nem is lesz...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
-
KTTech
veterán
Használ valaki 17-40/4L-t 26Mpixel körüli FF vázon?
Érdekelne, hogy muzsikál...Tudom, hogy jobb a 16-35/4L IS, de közel dupla árban van, és nem tudom mennyire használnám ki (alapvetően a képeim 99.5%-a jelenleg a 24-105/4L IS-el készül, a maradék a 70-200/4L IS-el), néha kellene nagyobb látószög, például várak belső tereiben, és tudom, ciki, de néha selfiek-hez a barátnőámel, hogy ne a telefonnal kelljen csinálni... (az állvány nem játszik, sok helyre nem engedik be ahova járunk, de van egy pisztoly markolatom, ami vezetékkel ki tudja oldani az RP-t).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
rednifegnar
senior tag
válasz KTTech #42059 üzenetére
nekem 16-35 f4 is volt. hat az jo obi nagyon, de teny nem olcso. eladtam mert eleg nagy batar, ekkorat nem tudok napi szinten hurcolni. vettem helyette 24 is-t (de a non is is egesz jo volt), meg egy 20sl2-t (az ultra kompakt).
A camera does not make art, the artist makes art.
-
KTTech
veterán
válasz rednifegnar #42061 üzenetére
A mérete nem zavarna a 16-35/4L IS-nek (615gr), kisebb, mint a 24-105/4L IS (795gr) (bár tény, hogy a 17-40/4L (475gr) még kisebb és könnyebb).
Fixet nem vennék (nem vagyok odáig értük, bár van egy 50/1.8mk1, nagyon-nagyon ritkán kerül fel, néha gondolkodok is az eladásán, bár sokat nem ér...), mert akkor vagy-vagy lenne: vagy a 17-40/16-35 vagy a 24-105 lenne nálam mászkálós objektívnek.
-
KTTech
veterán
válasz KTTech #42062 üzenetére
Na, szarva közt a tőgyit, ajánlatot tettem egy Sigma 12-24/4,5-5,6 MK2-re... meglátom mi lesz belőle. A képminősége persze nem egy ART-é, de az ára sem 😃 (430 fontra tartják, 400-as ajánlatot adtam rá). Végülis, ha már nagylátó, legyen nagylátó 😃
-
Leki78
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő kérdésben.
Ez a fényképező a kiszemelt típus: Canon EOS 2000D + EF-S 18-55mm DC III vagy esetleg megéri a többletköltséget a Canon EOS 250D + 18-55mm IS STM?
Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24
-
PuMbA
titán
válasz Leki78 #42065 üzenetére
Egyik se. Bevizsgált, alig használtat tudsz venni két kategóriával feljebb, hiszen mindenki MILC-ezik ma már és a DSLR-ek ára ezért nagyon leesett. További előny, hogy ha eladod, szinte ugyanannyit kapsz érte, mint amennyiért vetted, míg új esetén sokat csökken az eladási ár.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Leki78 #42065 üzenetére
A felettem lévő kolléga ajánlását én is csak megerősíteni tudom, szinte új állapotú, 2 számos vázat is tudsz venni a 250d új árából, nembaj, ha a gép többet tud mint amilyen szinten vagy. Szerintem egy 80D használtan ott körül lehet ha jól emlékszem [link]
A másik, hogy én 18-55mm DC III-ért pénzt biztos nem adnék, régi technika stabi nélkül, az STM verzió hatalmas ugrás, ez a leggyorsabb és leghalkabb lencsém az összes közül, pedig van L-es USM-ek is itthon.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Leki78
tag
Köszi fiúk, szétnézek.
Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24
-
veterán
-
PuMbA
titán
válasz Donki Hóte #42069 üzenetére
A 80D egy felnőttnek se lehet túl nagy, mert a 250D gyerekkézbe való
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
csacsi77
senior tag
válasz Donki Hóte #42071 üzenetére
A 80d-t egy 17-55 f/2,8-al használtam egy ideig. Hát az tényleg nagy volt és nehéz.
Viszont a fiam pár hónapig 200D-vel csinálta a videóit, így én is kipróbálhattam a fogását (nem hinném ,hogy különbözne a 250d-től fogásban). Nem volt az olyan rossz, a 10-18-al illetve a 18-55 STM-el nagyon kis cuki volt és meg lehetett azért fogni.
De igazatok van amúgy DSLR-t vagy nagy kedvezménnyel vagy használtan érdemes venni Fotoplus használt oldaláról, 220volt használtról esetleg Fotoptix-tól.Öreg fater megoldja!!!!
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy Canon EOS 80D-m egy Tamron 16-300-al, és újabban egy csomószor előfordul, hogy az AF fókuszt téveszt. Pl: középső 1 pont AF-re van állítva, a viewfinderben ráviszem az AF pöttyöt a célra, és simán elé/mögé fókuszál, és néha dönteni se tud, nem lockol az AF, csak többedik próbálkozásra. Valamint elég sokszor lesz tök homályos az eredmény, 1/1200-as záridővel is, (igaz kézből használom, de VC is be van kapcsolva).
Mi lehet a gond? Eddig teljesen jól működött, nemrég kezdte el csinálni. Lehet valami rossz beállítás, amire már nem emlékszek mikor állítottam? Vagy gép/obi hiba?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
rednifegnar
senior tag
válasz racskobalazs #42073 üzenetére
probald ki masik vazon. kontaktpucolas stb.
altalaban a legtobb obiban a szalagkabel torik meg, egy darabig bizonytalan amig kontaktos, aztan vegleg kifexik.A camera does not make art, the artist makes art.
-
PuMbA
titán
válasz rednifegnar #42074 üzenetére
Ettől függetlenül az is igaz, ha az objektíveket fókusz szerint sorrendbe kéne rakni, elől a jobb fókuszúak, hátul a kevésbé jók, akkor ez az objektív a sor vége felé van.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz rednifegnar #42074 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
@PuMbA: Hát lehet, majd egyszer talán egy Sigma 150-600 váltja, de egyelőre erre volt keret (erre is használtan)Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Van egy Canon EF 1.8/50mm II obim. Ami egyszer kiesett a fotós táskából. Azóta a váz nem talál vele élességet. Oda vissza keres a két végállás között, de semmi.
A váz (M50) más obival ilyet nem csinál, de mit tegyek, hogy bizonyos téma esetén ez a kedvencem.
Lehet ezt kiszűrni valahogy, hogy mechanikai hiba, vagy pl szalag szakadás/kicsúszás?Aki esetleg az STM verziót is használta, és az II verziót is, az tudna róla nyilatkozni, hogy melyik javára van különbség?
Köszönöm a segítséget!"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
PuMbA
titán
válasz racskobalazs #42076 üzenetére
Majd egyszer kipróbálsz egy jobb obit és csodálkozni fogsz, hogy milyen a szinte azonnali, pontos fókusz A fotózás sajna drága mulatság és egyes fotó fajtákhoz elkerülhetetlen a nagyon drága cucc: vadfotó, sportfotó. Aki nem pénzt csinál belőle, annak ez a hobbik közül egy drága választás.
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz vegyszer #42077 üzenetére
manual fokuszban beallithato es eles a kep teljes feluleten?
nem mozdult el valami tag? vagy ha razod a fuled mellett akkor nem zorog benne valami?en nem szertem a gen2-est, az stm sztem jobb technikailag meg konstrukcioban is. de igazabol az stm se a szivem csucske, van gen1-esem azt szeretem, fem bajonett, fokusz skala, fokusz gyuru.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
vegyszer
addikt
válasz rednifegnar #42079 üzenetére
Hangja nincs. Manuálisan bárhol van fókusz. De az AF ennek ellenére semmit nem talál meg.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
veterán
válasz racskobalazs #42073 üzenetére
Van egy Canon EOS 80D-m egy Tamron 16-300-al, és újabban egy csomószor előfordul, hogy az AF fókuszt téveszt.
Szerencsés vagy, hogy csak mostanában fordul neked ez elő, nekem kezdettől fogva így van Pl. itt is írtam róla, a korábbi Tami 18-270 obi sokkal jobb ebből a szempontból.
Azt el tudom mondani, hogy ez nem a 80D hibája, mert a Tami 16-300 obi nálam egy 750D-n is ugyanezt csinálja.
Kicsit segít a dolgon, ha nem a középső egy fókuszpontot, hanem mondjuk a középső 9 fókuszpontot teszed aktívvá a gépen, de ez csak felezi a hibás fókuszálás mennyiségét, meg nem szünteti
-
trialboj
őstag
Üdv,
használ valaki eos R vagy R6-ot videózásra?
Arra lennék kíváncsi hogy miért nem tudom rendesen rákötni egy monitorra? Az r6 teljesen eltorzítja a külső smallHD monitoron a képet, összenyomja, az eos r, meg vagy úgy mutatja hogy csak a small HD monitoron van kép, vagy ha mindkettőn van kép akkor nem enged felvenni.
Ez valami elcseszett szoftos limitáció hogy aki videózgatni szeretne az menjen oszt vegyen cinema line kamerát tőlük?
Csak mert egy harmad ennyibe kerülő kis fuji kamerán simán kiküldi a 2. kijelzőre ugyan azt a jelet, és megmarad a érintőképernyő és az összes lehetőség.
Van valakinek tippje, milyen eldugott beállítást kellene átpöccinteni valahol?Köszi
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
AttyVin
aktív tag
Egy gyors "szervíz-kérdés".
Hogyan és mivel célszerű a leváló gumiburkolatot "házilagosan" ragasztani?
(Ha volt már téma, elnézést, de "az ismétlés a tudás anyja"....)Köszönettel.
Üdv, Vino
-
veterán
válasz AttyVin #42084 üzenetére
Nekem Sigma objektívról jött le részben az a gumiburkolat, amivel a zoomot állítom.
Fogpiszkálóval megemeltem ezt a vékony gumi-héjat, és másik fogpiszkálóval finoman Palmatex univerzális ragasztót kentem alá. Aztán egy napra körbetekertem szigetelőszalaggal, hogy a száradásig tartsa fixen a helyén (a Palmatexet nem így kéne használni, de ahogyan használni kéne, úgy nem lehet oda kenni).
Ez már vagy 2 éve volt, azóta nem vált el újra.
-
Chicago
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek, 2022-ben érdemes venni 5d mark III-at?
Kizárólag fotózásra használnám, nem videózom.
Találtam egy pár ezer expós vázat, de mivel még nem volt Canonom, nem tudom, hogy álljak hozzá.
Köszi! -
törölt tag
válasz rednifegnar #42094 üzenetére
Ebay-ról rendeltem már többször gond nélkül. Remélem most is így lesz.
-
KTTech
veterán
válasz rednifegnar #42094 üzenetére
Amíg nincs kézbesítési visszajelzés tőled, az eladó nem kapja meg a pénzét, Te meg kérhetsz refund-ot egy bizonyos idő után... szóval az eladónak nem érdeke, hogy ne küldje a cuccot. A szállítók/posta viszont le tudja nyúlni, de ez már másik történet...
-
veterán
-
KTTech
veterán
válasz Donki Hóte #42097 üzenetére
De ha Józsibának van egy fia, aki Vaterázik/hardveraprózik vagy jófogásozik, annak már jó üzlet lehet... sajnos van rá példa (ilyen szempontból eddig mázlim volt, csak egy 50E Ft-os füles és egy 25E Ft-os fotóstáska tűnt el, de mindkét esetben az Ebay visszatérítette a pénzt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest