Új hozzászólás Aktív témák

  • ati3x

    senior tag

    válasz madle #30128 üzenetére

    Jam, jam. Hiba nem körülnézni a milc vonalon. Pl, az mft vonalon 2 gyártó kompatibilis cuccai várnak. Objektív kínálat pedig szinte mindent kielégít. Talán ay olcsó fényerős alap zoomok hiányoznak. De itt alapjában az L-es obikról volt szó. Pl az említett 24-105 F4L árában mft-n megkapod a 12-40f2.8-at. Igaz a tele vége eqvivalens 80 lesz. Cserébe 2.8-as fényerő, teljes zoom tatrományon teljesen nyitva is beretva... Időjárásálló EM1-en, EM5-I-II-ön. Fele súlyban és méretben.. Ha még tovább nézem akkor egy fehér 70-200/2.8l árában megvan olympusra a 12-40/40-150 f2.8 kombó. Ami optikailag bőven felveszi a versenyt vele.. Persze IJK mindjárt megjelenik a háttérmosás fetisizmusával.. :) Merhogy MFT a 2.8 caz FF-en..

    Aztán ott van a sony A sorozatú milcei. APS-Cre és FF-re. MFT-APSC-s milc vonalon sokkal jobb hordozhatóságot kapsz, fejlett szenzortechnológiával. Videó képességeket is ki lehet csípni. (sony/pana elég érős videóban is). Meg aztán el lehet felejteni a front-back fókusz problémákat is. Elektromos keresők meg már igencsak pariban vannak az ovf-el, arról nem is beszélve, hogy kvázi szabadon konfigolható, hogy milyen infók jelenjenek meg a keresőben. Arról már nem is beszélve, hogy a MILC piac olyan ütemben fejlődik, olyan featureok vannak benne, ami a CANIKON vonalon űrtechnika.

    A hátrányok pedig: Lassab AF. Azaz sprotfotóra a PD AF miatt jobbak a CANIKON tükrösök. Persze ez is változik, Vannak már milcen is hibrid AF-es gépek. A sony A6000 pedig már igencsak gyors hibrid AF-el. A pana is most hozta ki a DFD fókusz módot is, szóval itt sem sokáig lesz előny. Persze ez nem jelenti, hogy a milc AF sokkal lassabb lenne, pl általános felhasználásra már bőven jó.. (megfejelve pár extrával: arc felismerés, akár memoriába menthetően is, af pontok az egész képmezőben, nem csak pár kitüntetett helyen).

    Amúgy meg pont a Canon MILC-e nem sikerült valami fényesen. A Nikon-é egész jó lenne, de ők még kisebb 1"-es érzékelőt használnak, hogy véletlen se legyen konkurencia a tükröseiknek. Műszaki tartalomban viszont nagyon jók: AF sebesség félelmetes, videó mód, nagysebességű videó mód is szintén. Méretben is baráti, de nagyon kevés a natív objektív hozzá..

    Egy szónak is 100 a vége, a MILC "galaxis" óriási, és még nem is említettem a FUJI-t, a fuji milcek speckója pl a szenzor, és a nagyon jó obik. Ott van a samsung is, elég dinamikusan fejlődnek ők is..

Új hozzászólás Aktív témák