Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    válasz slett27 #4671 üzenetére

    "AMD egy 1 éves technológiai lemaradását elvileg 6 hónapra csökkentette."

    Azért fuss neki még1x annak az angol idézetnek, egy igen lényeges momentumon átsiklottál. A Shanghai 6 hónap késéssel futtatott op rendszert, az Intel második generációs 45nm-es processzora az Nehalem után. Mivel az első 45nm-es a Penryn volt és az még 2007 januárjában tape-outolt, az pedig 14 hónap difi. A 45nm-es SRAM wafferek bemutatása között még 16 hónap lemaradás volt, szóval már ez is jó eredmény.

    Az Intel tavaly márciusban demózta nyíltan a Penrynt a tavaszi IDF-en, 3.33Ghz-en, benchmark eredményeket közölve. Az AMD idén márciusban demózta a Shanghait, jóval szemérmesebben órajel és benchmark nélkül. A hírek utaltak rá hogy most még nem fut olyan órajelen, mint a későbbi kereskedelmi példányok fognak. Ezt itt már 12 hónap eltérés, ami ismét dicséretes felzárkózás.

    Az jól látszik hogy az AMD erőteljesen a 45nm mielőbbi bevezetésére hajt, de azért az hogy 6 hónapra dolgozza le a lemaradását, elég irreális cél lenne. Ugye Intel tavaly novemberben startolt el az első szerver 45nm-es termékeivel, a 6 hónaphoz a Shanhainak már májusban kereskedelmileg hozzáférhetőnek kellene lennie ehhez, aminek nincs sok esélye.

    Én leghamarabb szeptemberre teszem a Shanhai elérhetőségét, ha úgy lesz már az is jelentős eredmény hisz a kezdeti 16 hónapot 10 hónapra dolgozták le. Ha nem lesz csak novemberre még a 12 hónapnyi eltérés sem egy rossz eredmény.

Új hozzászólás Aktív témák