Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Oliverda #22684 üzenetére

    Ha csak 2. generációs DUV 7nm-t kapna, akkor is kap (bár ez szerintem nem volna több mint "finomítás")... bár mind1-is szerintem, legalábbis én nem értem miért kéne minden évben 10-15%-ot előrelépni.

    a következő nagyobb architektúrális változás úgy is zen4-re van tartogatva...

    mondják, hogy belassult a fejlesztés.. de anno P2-P3 idején se cserélgettük minden évben a teljes achitektúrát, bár anno nem is jelent meg az összes cpu modell egyszerre, hanem megjelent egy-két sebességű példány és 2-3 éven keresztül 4-6 havonta jött egy-egy gyorsabb órajeles modell... de teljes architektúra vagy gyártástechnológiai váltás nem volt gyakrabban akkor mint most (most mondjuk hosszú idő után pont felgyorsult a dolog kicsit, de kb. csak annyira mint akkoriban)..

    Vagyis ha a ryzen 4000 csak kis finomítás lenne picit nagyobb órajellel (vagy esetleg csak fogyasztás optimalizálással), szerintem az is elég lehet..

    már csak azért se hiszem, hogy kéne nagyobb lépés (kötelezően), mert látszólag intelnél se készül 21-előtt semmi "ütős" (legalábbis nem látom nyomát, egy azonos architektúrájú 10vagy12 magos coffe lake se lépne előre jelentőset)...

    a boos órajelek mondjuk nyerhetnek kicsit még ha a fogyasztás javul...

    [ Szerkesztve ]

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák