Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    válasz dezz #1932 üzenetére

    Anno a legelső 10.-ei postok között volt egy IBM bench, de az is szerepelt benne hogy a szerverük legkorábban november közepére jön csak ki. Novemberre pedig itt lesznek a Penrynes Xeon DP-k, és gyanítom az Intel nem paper launchot fog csinálni. Vagyis igazán a jelenlegi 65nm-es Xeon DP és Barcelona összehasonlítás nem olyan releváns, mire kereskedelmi termékként szerverek épülnek belőle addigra idejétmúlt lesz ez az összehasonlítás, mert más termékkel kellene összevetni, aminek a fogyasztás mutatói sokkal jobbak és még jobban skálázható.

    Xeon MP fronton valóban Barcelona előny van, de ott eddig is Opteron előny volt, szóval ez nem olyan újdonság. Viszont régen a Opteron előnye talán nagyobb volt a P4-es Xeon MP-kel szemben, mint most a Barcelpnának a Core2 alapú Xeon MP-kel szemben. És amíg ilyen kis órajelen kapható addig inkább átmenetileg hátrányba is került, de ebből még van esélye kilábalni. 45nm-es Xeon MP még odébb van, majd egy év, szóval ezen a fronton van esélye AMD-nek, viszont erősen csökkent az előnye a korábbi Opteron termékekhez mérten.

    Dektop fronton Phenom és 45nm-es Intel procik között nagyjából az lesz a helyzet mint Xeon DP-knél. Ott sem a jelenlegi 65nm-es kínálattal kell összehasonlítani mit tudnak, mert mire megjelennek időszerűtlenné és irrevelevánsá válik az összehasonlítás.

    A Nehalem az még valóban odébb van, legalább 1 év. Annak az ellenfele viszont a 45nm-re áttérő jelenlegi K10 lesz, kérdés elég lesz-e ellene? Szeritem nem. Ráadásul a 45nm-re való áttérés időpontja az AMD esetén ismét kétséges, gyanítom ugyanúgy fognak késni vele mint az utóbbi időben minden termékük bevezetésével.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák