Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz s1999xx #58011 üzenetére

    Nincs semmi gond az UBO-val, jelenleg az a legjobb reklámblokkoló PC-re.

    A probléma ott kezdődik, hogy megjelentek az olyan eszközök amik észlelik és akadályozzák a reklámblokkolók működését, ezeket nevezzük Adblock Killer-nek.
    Vannak az UBO-hoz is olyan szűrők melyek felveszik ezekkel a harcot pl. Adblock Warning Removal List, de az a gond, hogy van olyan oldal ami ellen ez sem elég és ilyenkor lép színre az Anti-Adblock Killer.

    Viccesen: van a reklám blokkoló a reklám blokkolót blokkoló és a reklám blokkoló blokkolót blokkoló eszköz.

    :))

    Ez pedig a NANO DEFENDER kiegészítő amit lehet UBO mellé is telepíteni és megvédi az UBO-t a probléma idáig az volt, hogy ez csak egy-két plusz lépés után lehetett működésre bírni itt el tudod olvasni: If you are using uBlock Origin, there are a few extra installation steps to follow. SŐT ez csak Chrome-ra volt elérhető HIVATALOS áruházból telepítős módon Firefox-ra innen lehetett telepíteni a Chrome-os verzió fork-ja ként : Github projekt keretében és Firefox-ra a Nano Adblocker eddig el sem volt érhető - ez nem volt akkor gond mert a Nano Defender-t lehet telepíteni UBO-ra is a Nano Adblocker = UBO

    DE mostantól vége az ínséges időknek és a Nano Adblocker és a Nano Defender is telepíthető a Firefox "áruházából" is natív módon.

    A Nano Defender - Anti-Adblock Killer AAIK - működését megpróbálom leírni: amikor egy reklámot blokkolsz akkor általában az a lényeg, hogy az adott tartalmat az AAK nem engedi lefutni azaz nem jelenik meg a böngésződben a probléma ezzel az, hogy számos oldal ezt ahogy fentebb írtam érzékeli és felszólít hogy kapcsold ki a reklámblokkolódat, ilyenkor sokszor elég egy kattintás de van oldal ami addig nem is nyílik meg amíg nem kapcsolod ki a reklám blokkolást.

    MIT CSINÁL AZ AAK? Azt, hogy elhiteti a weboldallal hogy a reklám LEFUTOTT azaz megjelent és láttad a reklámot ezt egyfajta úgynevezett BYPASS (kikerülés, megkerülés) módszerével éri el.

    Természetesen ez egy harc és a háború még nem dőlt el, itt meg tudod nézni, hogy nálad működik e az AAK: [link] itt a linken láthatod azt mit kellene látnod ha van AAK-d és mit akkor amikor csak sima reklámblokkolód van.

    Az hogy Android-on mi a helyzet nem tudom az egy kicsit más világ.

Új hozzászólás Aktív témák