Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz BRIKLY #17872 üzenetére

    Első körben azt kellene letisztázni, hogy mi lenne vele a célod. Hangfrekvenciás mérések esetén a keskeny sávszélesség a jelalak mérésében annyira nem korlátoz ugyan, de egy ilyen relatív olcsó megoldás természetesen mindig kompromisszumos. Amit linkeltél, az egy olcsó, egycsatornás DIY-kivtelű panel, nagyon alap funkciókkal és kezelőszervekkel, valószínűleg komolyabb menürendszer és doboz nélkül. Látni rajta ugyan egy USB-csatlakozót (?), de erről a meglehetősen szűkszavú leírás semmit nem említ.
    Ehhez képest egy USB-s szkóp tudásban jóval többet adhat, másfajta kompromisszumokkal: nincsenek saját kezelőszervei, se képernyője, ezért azzal egy (Windows-os) PC-hez és szoftverekhez lennél kötve. Cserébe sokkal többre képes, persze a képességek javát a PC-s szoftverek adják. Utóbbival rengeteg olyan mérést lehet könnyedén elvégezni, amelyet az előbbi csak nagyon korlátozottan vagy egyáltalán nem tud: kurzorok használata, egy rakás jelparaméter közvetlen megjelenítése (valódi effektívérték, Upp, fel- és lefutási idők, túllövés, frekvencia / periódusidő, pulzusszélesség, DC-összetevő, stb.), matematikai műveletek a 2 csatorna jele között (összeg, különbség, fázismenet, stb.), FFT (spektrumanalizálás, felharmonikusok megjelenítése, torzítás, stb), együttműködés más szoftverekkel (táblázat- és adatbáziskezelő, függvénykönyvtárak, stb).
    A hangfrekvenciás tartomány jelalakvizsgálatra természetesen az első is megfelel, és alapszintű mérésekre is alkalmas, legfeljebb többet kell hozzá használni a szemedet és egy kalkulátort :U.

Új hozzászólás Aktív témák