Új hozzászólás Aktív témák

  • gcsaba74

    csendes tag

    Sziasztok!
    Rendkívül kezdő vagyok a témában és egy probléma nagyon kifogott rajtam.
    Vettem egy panasoniv DMP-BDT110 bluray lejátszót. Külsö vinyóról szeretnék feliratos filmet nézni rajta. A film és felirat sehogy sem talált egymásra. El akartam kerülni a ráégetést.
    Az mkvmerge programmal fogtam az avi fájléomat, mellé pakoltam két feliratot, elindítottam a muxolást. A PC lejátsza, de az asztali lejátszó nem.
    Akkor a Format factory-val az aviból mkv-t csináltam, ezt így csupaszon lejátszotta a lejátszó (mégiscsak erről a tevékenységről kapta a nevét). Amikor az mkvmerge-el hozzá akartam tenni a feliratokat a lejátszó megint nem boldogult vele (úgy csinált, mintha elindult volna, aztán no hang és fekete képernyő, pendrive, külső vinyó vadul villog, mintha csinálna valamit).
    A különös az, hogy ha egy "hivatalos kalóz" mkv fájlt leszedek a netről, abból kiszedem a nem kellő feliratokat, hozzáteszek egy magyart az mkvmerge programmal, akkor kiválóan működik.
    Egy csomó időm elment a szánalmas próbálkozásaimmal és a progi puritán felülete miatt fogalmam sincs, hogy mit ronthatok el.

    A kérdésem az lenne, hogy egyszerű muxolással avi fájlhoz feliratot csapva lehet-e asztali lejátszóval játszható fájlt csinálni 1-2 perc alatt az mkvmerge-vel, vagy valami más ingyenes progival?
    Ha mkv formátumra kell konvertálni a video fájlt, akkor hogyan kell jól hozzáadni a feliratot úgy hogy lejátszható legyen?

    Előre is köszönöm, ha valaki megszánna.

    Csaba

Új hozzászólás Aktív témák