Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AxBattler

    félisten

    válasz patomi #37257 üzenetére

    Sokáig az asztalon volt a gép (ház nélkül), silent módban ment a hűtés, és szinte nem volt hangja. i5-6500T -> i3-6100 váltáskor mintha egy fokkal zajosabbra váltott volna, de még belefért. Most, a Metis-be költözéskor viszont megjött a hangja.
    Másik probléma ami előjött, hogy a deszkára kötött Apache Black nem akart felpörögni, csak 3 másodpercenként "rángott" egyet. Először azt hittem, hogy a deszka nem tud elég feszt leadni a venticsatin keresztül, mivel egy PWM-es SWIF2-höz adott elosztóval hajtottam együtt az Apache-ot, és a fix fordulatos Noctua-t. Külön a tápra kötöttem az osztrák ventit, de így sem fordult a PWM-es csoda, viszont UEFI-ben Fullspeed-re állítva a vezérlőt kitolta, amit tudott, szóval csak a vezérléssel volt a gond. Először BIOS-on keresztül próbálkoztam: Silent és Normal módban Idle nem forgott, teljes fordulaton meg nem akartam, hogy egész nap menjen, a hőmérséklettől függő Manual (xyz PWM/C) opció meg AIDA stress test alatt is legfeljebb 750rpm-et hozott ki belőle, szóval ez sem volt opció.

    Szerencsére időben leesett, hogy a Giga már nem csak a borzalmas EasyTune-nal próbál lépést tartani a monitorozó segédprogik piacán, hanem most már van System Information Viewer is, amivel kafán be tudtam állítani a ventigörbéket: most már mind a CPU hűtő, mind az Apache Idle üzemben 800-at fordul percenként.
    Hmm. Most látom, hogy az ET is megújult, én még csak a régi változattal szenvedtem, és átkoztam a gyártót B85N Phoenix-szel. Ezt az egész Giga AppCenter-t körül kell még járnom, jónak tűnik, bár messze nem mindenre van szükségem. Szerintem eddig csak a szoftveres részen volt lemaradva a gyártó, de ha ez a szoftveres rész is beválik, akkor a nagy G lesz nálam a default lapgyártó jóideig.

    Viszont most meg valami halk "kuttyogás" jött elő, aminek még utána kell járnom... :)

    [ Szerkesztve ]

    "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

Új hozzászólás Aktív témák