Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz radi8tor #32534 üzenetére

    Nem Intel párti vagyok, pár éve AMD vonalon mozogtam, csak a HTPC-zés, hardverek próbálgatása, Hackintosh kompatibilitás miatt vettem Intelt (először egy i3 4330-at), aztán ahogy belemélyedtem az Intel IGP-k világába és elkezdtek elég gyorsan fejleszteni szembe jött a Braswell platform a Haswell után, ami nekem annyira megtetszett, ismerve előtte ezt a fórumot és ami mögötte van (előtte volt), hogy amint elérhető volt az N3150 Mo.-on egyből csaptam le rá és építettem rá ezt a gépet, amit tavaly Augusztus óta megelégedéssel használok. Szerintem ez a vonal a következő "AMD Brazos" (ilyenem is volt), mert jelenleg megfelelő OP rendszerrel olyan jó választásnak tartom, ami jó pár évig kiszolgál még nem csak engem, hanem másokat is.

    Az elkövetkező generációk talán fognak majd olyan újításokat hozni hardveresen, hogy akár a madVR futtatása is lehetővé fog válni a közeljövőben egy 10W alatti integrált procin. (Tudom, most kicsit bilibe lóg a kezem, de ezt a trendet figyeltem meg.)

    Kodi + Linux oldalról olyan előny (driver) van most az Intel oldalán, ami számomra döntő erejű ebben a kérdésben. De ez csak az én szubjektív meglátásom. Meg oda vagyok az alacsony fogyasztású gépekért.

    A kis Braswell-ben van annyi erő, amivel megfelelő szoftverezéssel tökéletes film- és ZENE lejátszó lesz számomra egyben. Van egy Cubox-i2eX-em ('a kocka'), amit jelenleg csak zenelejátszónak használok, mert filmhez OpenELEC-kel döcögős, de zenére (usb-s DAC-kal) nagyon tuti. Amit a kocka nem bír (DSD lejátszás közbeni konvertálása PCM-mé), azt a Braswell igen és a fentebb linkelt Kodi 17 Ubuntu Server alapja is alkalmas az MPD (Music Player Daemon) futtatására, akár úgy, hogy a Kodi HDMI-n a TV-t eteti, miközben az MPD az egyik USB kijáraton a DAC-ot. :))

    Szóval csak ezért. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák