Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz TrYoL #20986 üzenetére

    Biztos, hogy sok hozzá.

    A procit kell eldöntened. Ha nem kell a GPU része akkor felesleges AMD APU-t venned, feleslegesen sokat fogyaszt és az IGP-t nem használnád ki. 100W körüli csúcsfogyasztás körül lehet egy ilyen gép.

    Intel erősebb CPU-ban, gyengébb IGP-ben, amire úgysincs szükség és egy i3-ig bezárólag 50-60W-ból kijön az egész gép. A kérdés csak az, hogy ha több szervert futtatsz egyszerre akkor nem lesz-e kevés a 2 magos+HT-s proci és inkább lenne jobb egy gyengébb, de valós 4 magos cpu.

    Tápban pedig ehhez kell igazodni. Ha marad a 60W körüli csúcs (ami terhelés közben jó ha 30-40W lesz), akkor paneltáp is jó lehetne. Bár 24/7-re nem ajánlatos annyira. Akkor viszont bármilyen kisebb, de jó hatásfokú ATX táp. Én BeQuiet! L7 350W-ost vettem nemrég a 90W körüli csúcsfogyasztású kis géphez. Hangtalan, szinte nem is pörög. Biztos, hogy halkabb (és majdnem feleannyiba kerül) mint a TFX táp. Csak Bronze, de kb. 5-7W-tal fogyaszt többet, mint a régi paneltápos megoldás. Idle/kis terhelésen még ennyi különbség sincs, 3-5W.

Új hozzászólás Aktív témák