Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Rájöttem, hogy a Hama Star 63 egy fényképezőgépre veszélyes szerkezet (kompatk géppel még biztonságos), így kérdezném, hogy milyen állványt ajánlanátok hosszabb távra. D5100-hez (+tele)? Amire kéne; tájkép, hdr, panoráma, éjszakai képek és esetleg videózás (ha nem kell az utóbbi miatt a csillagokat is rászánni). Jó lenne még, ha relatív alacsonyra össze lehetne csukni, mivel hátizsák oldalán cipelném (ilyen szempontból a nagy súly sem előnyös, viszont van ugye a stabilitás is...). Ha jól sejtem, akkor nem csak állványban, hanem állvány+gömbfej kombóban kell gondolkoznom. Honnét indulnak árban azok az állvány+gömbfej összeállítások, amik jó választásnak mondhatóak és rendesen megtartják a gépemet? -
BigBlackDog
veterán
válasz JackFeryll #3071 üzenetére
Mi a különbség a sima fej és a gömbfej között?
-
BigBlackDog
veterán
válasz JackFeryll #3073 üzenetére
Tehát a gömbfej gyorsabban használható, de plusz feature nincs. Panoráma fejek miben különböznek hagyományos társaikhoz képest? Csak vízszintesen lehet forgatni őket? Portré tájolással is lehet használni ezeket?
-
BigBlackDog
veterán
Az állványok mind szabványosak (általában) ilyen szempontból -ha fejjel együtt nézed-, ezzel nem lesz gondod. Az állvány gyorscsatlakozóján lesz majd egy menetes szár, amit a fényképezőgép alján lévő "lyukba" kell behajtanod.
A linkelt állvány nem a csúcs kategória, ennek ellenére szvsz elviselhető. Én a nagyobbik tesójával (Star 63) és egy Canon PS A720-al fotóztam néhány évig. Persze egyiknél sem bíznék nyugodt szívvel egy drágább felszerelést, ki tudja, hogy mikor jön egy erősebb szellő, ami felborítja. Ami a sajátomnál hibaként felróható; a beépített vízmérték nem ér semmit, portréállásba forgatás és rögzítés rémálom és pontosan 90°-ba lehetetlen, nyeklik-nyaklik feeling, stb... Összességében viszont egy kompakt géppel azért elviselhető szvsz. -
BigBlackDog
veterán
Milyen állványt (fejjel együtt) ajánlanátok 20e Hufos határig egy D5100-hez, esetleg később egy teleobjektívvel? Egyáltalán ennyi pénzért lehet kapni nyugodtan ajánlható példányt? Jó lenne, hogyha összecsukott állapotban nem lenne túl magas, max. kb. 50 cm (hátitáska méretei miatt).
-
BigBlackDog
veterán
Ezzel kapcsolatban valakinek esetleg véleménye, javaslata?
Közben nézegettem egy ilyet is (és az ebayen fellelhető olcsóbb verziókat). Mi a tapasztalat ezekkel? Mekkora a teherbírásuk, pl. teleobjektíveket (250-300 mm) mennyire bírják el a gyakorlatban? A fej része nem adja meg gyorsan magát?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Santiagain #3175 üzenetére
ND szűrő?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Milyen állványt ajánlotok éjszakai városfotózáshoz, tájfotózáshoz (nagy ritkán makróhoz)? Egy D5100+18-105-höz lesz (súlyra kb. 1-1,5 kg lehet). Keret 20-25e Huf, ha ennyiért létezik normális tripod+fej kombó. Külföldi rendelést hanyagolnám, hacsak nincs valami bestbuy, eddig inkább csak az itthoni kínálatot nézegettem.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Nézegettem, csak kicsit félek a gömbfej miatt. Mennyire rögzíthető precízen, nem hajlamos az elmozdulásra? Igazából 3d fej szimpatikusabbnak néz ki. Mondjuk most kuponnal egész jó árban van szvsz.
Egy ilyenhez (Hama Star 63) képest minőségben egyébként mennyivel jobb, tartósabb?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Nagyjából már letisztult a kép, megvannak a kiszemeltek, de napokban megyek állványt tapizni a biztonság kedvéért és mert még nem tudok dönteni a gömb, illetve a 3D fej között. Eddig 3D fej volt (már, ha a Hama állvány tetején azt a bütyköt annak lehet nevezni), de gömbfejet még sohasem próbáltam.
Szóval a versenyzők:Alap verzió:
Cullmann Nanomax 260 + 3d fej
Cullmann Nanomax 260 + gömbfej
Extra verzió:
Cullmann Magnesit 525M + CW25 3D fej
Induro állvány + fej, ezen listából 40e Hufig (AKB0, AKB1, AKB2, APK0)A sárgábbik üzletben jelenleg kuponos akció van, így elvileg az ottani Cullmannok árából lejön 20%.
0. Ezek ismeretében megéri az extra kategória szereplőiért a plusz összeg?
1. Bugyuta kérdés, de garancia érvényesítés mennyire egyszerű az Induro állványoknál?
2. Megérné esetleg külön állványokat és külön fejeket nézegetni, vagy 40e Hufból inkább kitben gondolkozzak csak?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Köszönöm a segítséget, végül egy Induro AT213 + BHS2 páros lett a kiválasztott. Nagyon stabil, kényelmes használatú állvány, eddig teljesen korrekt minőségre, funkcionalitásra is. A 2,4 kg töneg azért hosszabb túrákon, sétákon (félek tőle, hogy) már megérezhető, de valamit valamiért.
Egy dologra nem jöttem csak rá, hogy a tok pántján lévő kisebb pánt mire is való. Esetleg ötletek?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Andrew31 #3575 üzenetére
Miért mondtál le az Induroról? Mondjuk most már úgyis mindegy, csak érdekel.
Itt lenne néhány kép a kérdéses alkatrészről, remélem ez alapján már sikerül a funkciójának megfejtése. Sasszeműek elnézését kérem előre is a telefonnal készített képek miatt, lusta voltam elővenni a normális gépet, meg aztán nem akartam ilyenre zárat pazarolni.
1. kép, 2. kép, 3. kép
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest