Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    Na, újra én.
    Nem elég, hogy az új Tornado csak akkor működik, ha a controll box szét van szedve (most így használom :( ), újabb gondom akadt.
    Rászereltem egy Trianglelab 3D Touch bed level szenzort, ami első látásra jól is működött, de teljesen kiszámíthatalan, ha nyomtatnék is vele.
    A bed level folyamat időnként hibával megáll, vagy lefut, de a nyomtatás fizikailag nem kezdődik el, bár a kijelzőn - természetesen irreális sebességgel - fut a nyomtatás állását jelző sáv, a fej meg közben pihen a jobb hátsó sarokban, meg sem mozdul, nem hogy nyomtatna.
    Ha még is elkezdi a nyomtatást, nem engedi le teljesen a nozzlet, a levegőbe engedi a filát, hiába lett pontosan szintezve, offset a 3D Touch-hoz pontosan beállítva.
    Olyan is volt egyszer :Y , hogy simán lefutott a bed levelling, majd nyomtatott is, de a tárgyon bizonyos magasságokban lett egy csík (vagy kiálló, vagy süllyesztve), mint ha az X vagy az Y tengely megváltozott volna közben, de azokkal eddig nem volt gond, de mióta fent van a 3D Touch, azóta jelentek meg ezek a hibák.
    Aki már használt ilyen Trianglelab 3D Touch szenzort, esetleg tudna-e segíteni.
    Mechanikailag jól van beállítva (8 mm nozzle hegye és a szenzor müa alja között), az alaplapra jól van csatlakoztatva és elméletileg időnként még működik is.
    Annyit még észrevettem, hogy bed levelling közben néha akkor is visszaesik az érzékelő tüske, mikor szerintem nem kellene. Az első érintés után, amikor elindul felfele a fej , akkor egy pillanatra lekoppan a tüske, de rögtön visszahúzza és ua. ponton lefut a második, lassabb érzékelés is rendben.
    Esetleg a Tornado alaplap (MKS Base 1.4 klón) 3.3 V-os és be kellene kötnöm a hozzá adott ellenállást a fehér és fekete vezeték közé, vagy 5V-os és nem kell (most ellenállás nélkül van bekötve).
    Előre is köszi a segítséget.
    Megjegyzem, a sokkal "gyengébb" Anett A8-al nem küzdöttem ennyi és azon stabilan megy a bed levelling is induktív szenzorral. El is vagyok keseredve rendesen a Tornado "használhatatlansága" miatt. Pedig nagy reményeket fűztem hozzá az Anett után.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák