Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz gsc73 #37294 üzenetére

    A szíjak "jónak tűnnek", az mit jelent? A szíjfeszességnek kell jónak lenni, nem lehet sem túl szoros, sem túl laza.
    Okozhat továbbá ilyet a motorok illetve a motor driverek túlmelegedése, vagy túl alacsony árama is. A motoráramokat az alaplapi drivereknél le kell ellenőrizni, hogy sem túl sok, sem túl kevés ne legyen.
    Lehet mechanikai hiba is, pl. nem pont merőleges és nem pont párhuzamos váz és vezetőelemek, mivel ezek miatt itt-ott szorulhat a mechanika.
    Jellemző még, hogy gyárilag nincsenek zsírozva a csapágyak az Y, Z és X tengelynél, ezeket vékonyan meg kell kenni valamilyen lítiumos zsírral (pl. Mol Liton LTA 3EP).
    Szintén fontos, hogy a menetes orsókat is meg kell kenni, de azokat varrógép olajjal vékonyan, egy-két cseppel (vagy más nagyon vékony olajjal), nem zsírral majd megjáratni őket le és fel.
    Az olcsó kínai nyomtatóknál ezeket mindig el kell végezni. Ha volt is rajtuk zsír vagy olaj, azt érdemes letörölni és újra átkenni, de sokszor "szárazon" érkeznek, mondom ezeket neked már 5 db kínai nyomtató összerakása és beállítása után.
    Amíg a nyomtató mechanikailag nincs rendben leellenőrizve, addig nem érdemes semmit állítgatni a szeletelőben, mert csak félrevezet.
    Mikor a fenti mechanikai és motoráram ellenőrzés meg a kenés kész, utána még mindig a nyomtatót kell kalibrálni, és ha minden jó lett, akkor jöhet a szeletelő program finomhangolása, amit anyagféleségenként, gyártónként, sőt azonos anyag és gyártó esetében időnként még eltérő színenként is érdemes elvégezni (pl. az eSun PLA fehér és fekete színben is másként viselkedik).
    Itt egy link a szerintem legjobb kalibrálási oktatónaghoz: [link]
    Érdemes nézni Teaching Tech oktatóvideóit is a youtube-on: [link]
    Remélem segítettem elindulni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák