Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz aDic #36788 üzenetére

    Én ezt Satin-ra nyomtatom. Először smooth-ra nyomtattam, de onnan meg nem akart lejönni. Aztán utána néztem és már tudom, hogy miért.
    Tapadási gondom nekem is volt, mert a satin vékonyabb és a z-offset nem volt jól beállítva. Miután állítottam rajta még egy kicsit, már jó lett. Rengeteget nyomtattam vele (ahhoz képest, hogy eddig mennyit nyomtattam más anyaggal) és sosem volt tapadási gondom a satin lapra.
    Nekem 220/85-90 jött be. 85 fok az első rétegnek, 90 a többinél. A 80-85 párosnál szintén akadtak tapadási gondjaim.
    A PrusaSlicer valamiért 3 réteg szoknyát csinál. Nem tudom mi az oka, de mikor levettem 1-re, akkor szintén nem volt jó, így maradt a 3.
    Hogy ezek közül pontosan mi orvosolta a hibát, nem tudom. Sok mindennel próbálkoztam, így a sorrend sem biztos. Sőt, rossz z-offset-tel is nyomtattam, mert annyira nem volt rossz. Csak a nyomtatványon látszott, hogy nem az igazi. Úgyhogy a tapadási gond inkább az ágy hőmérséklete és a szoknya magasságának az állításához köthető. De akkor még egyszerre több tárgyat is nyomtattam egyenként. Az első tapadási gond után, ami a 3. tárgynál jelentkezett, mostanában inkább csak 1 tárgyat nyomtattam. Ha több kellett, akkor többször indítottam a nyomtatót.
    Takarítani én is izopropillal szoktam. Általában minden nyomtatás előtt, bár van amikor csak a nyomtató használatának megkezdése előtt. He le tudom szedni a tárgyat taperolás nélkül, akkor nem takarítom, csak indítom a következő nyomtatást.

    Lehet, hogy a texturált üveg elvesztette a tapadását. Esetleg próbálj meg olyan helyre nyomtatni, ahova még nem nyomtattál PETG-t. Vagy ahol eleve ritkán használod a területet.
    Ha oda sem tapad, akkor más a gond, ha oda tapad, akkor a lapot kell kicserélni.
    És megpróbálhatod az ágy hőmérsékletét is megemelni. Nekem a PrusaSlicer eleve két értékre állította be. És azon is nyomtatok. 85-90. A 220-at a hőtorony alapján választottam.

Új hozzászólás Aktív témák