Új hozzászólás Aktív témák

  • papptacsi

    tag

    válasz DrojDtroll #1756 üzenetére

    Szia! A munkahelyemen többek között ezzel is foglalkozunk. Na persze nem csak arc szkenneléssel, hanem sok minden szkenneléssel :D (+3d nyomtatással és 3d tervezéssel) Nem reklámozni akarok, de a témába vág a dolog. 3 fajta technológiával szkennelünk...egyenlőre, de kilátásban van a 4. is.
    A fotószkennelést is használjuk amiről ti beszéltek. Csak nekünk van egy erre kiépített komoly rendszerünk. Gyakorlatilag 36 db fényképezőgép egyszerre kattan el 36 szögből. Vannak jó programok arra, hogy ezeket a képeket egész jól összeállítsa és kis javítással, grafikai munkával nagyon szép modelleket lehet kapni. Azt sajnos nem árulhatom el, hogy mi melyik programot használjuk, de talán nem is ez a fű kulcsa az egésznek.
    Akit esetleg érdekel a cucc az ezen a videón rápillanthat:
    [link]
    Ezen felül van egy struktúrált fénnyel működő kézi szkennerünk, ami szintén tud textúrát is szkennelni...ha egy kis ideig mozdulatlan tud lenni az ember, és csak kifejezetten az arc kell (és textúra is), akkor talán ezzel lehet a legjobbat csinálni.
    A harmadik szkennerünk az egy lézerszkenner, ami geometriában a legpontosabb mind közül, de nem tud textúrát és kell markereket ragasztani a munkadarabra vagy akár az arcra. Viszont 0,2mm-es pontossággal lehet vele szkennelni. Ezt inkább reverse engieneering-re használjuk vagy bármilyen tárgy digitalizálására ahol kell a pontosság.

Új hozzászólás Aktív témák