Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
válasz Tankblock #11900 üzenetére
En nem tudom, hogyan celszeru, de:
Valamelyik bordan alapbol van tapados hovezeto ragaszto.
Lehet vasarolni hovezeto padot, ami egyben ketoldalu ragaszto is!"Sima hővezetőpaszta jó?" Nem. Sajnos ha ideig-oraig megfogja, a motor rezgesetol(meg ugy alapbol is) lefog esni.
De ha jol emlekszem talan mar hovezeto ragasztopasztat is lehet vasarolni.
-
-
Tankblock
aktív tag
válasz energy4ever #11903 üzenetére
Köszönöm szépen!
most bluetack van felrakva alatta hővezető paszta, csak mert így mad maxes.....
Nézek akkor hozzá ilyet.Release the Beast....
-
imibogyo
veterán
Na most van az, hogy megfogom ezt az egész *@#/-% és kidobom a picsába az ablakon. Végre sikerült megcsinálnom, hogy minden szépen menjen. El is indítottam egy hosszabb nyomtatást. Az első pár réteget megvártam, látszólag minden rendben volt. Reggel amikor felébredtem ránéztem megint, még minden frankó volt, csak minimális stringing volt megfigyelhető, de semmi komoly... Amikor hazajöttem a munkából, gondoltam megnézem már, hogy haladt a gép a kb. 18 órás nyomtatással, mert nagyjából akkor kellett befejeznie, ami igaz is volt...
Hát basszus a tárgyhűtő fúvókáját az asztal mellett találtam meg (kirázódott?), a 15 darab modellen pedig egy jó 2 centis layer shifting volt látható a felső rétegeknél. Valami nagyon összeakadt valamivel. És mindezek ellenére volt 6-7 darab modell, aminek már a teteje is egész elfogadhatóan nézett ki még a hibás részek letörése után is, vagyis nagyon kevés hiányzott hozzá, hogy hibátlanul fejezze be a gép a munkát .
Azt hiszem maradok a lézergravírozásnál és a marásnál. Azoknál az első perctől fogva sikerélményeim voltak (a természetes szívások mellett, de legalább voltak...), ezzel meg még csak szívok mióta beleugrottam és alig-alig adott sikerélményt...
Az egyetlen dolog ami tartja bennem a lelket, hogy szép lassan minden összejön a fémvázas ("egy Z-motoros") e3d V6-os átalakításhoz és azzal talán majd több szerencsém lesz...
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Ezzel próbálkozom egy ideje, de eddig 3 figura ment a levesbe
https://www.thingiverse.com/thing:3054701
Ender 3-as nyomtató.
Milyen beállításokat javasoltok, hogy emészthető legyen a kimenet? A Cura féle support valahogy nagyon nem akar jó lenni. Alig lehet eltávolítani és több helyen is tönkretette a modellt olyan erősen kapaszkodott bele
Köszi a segítséget!
Köszönöm a tippet az Ender 3 vásárlásra. Nagyon jól muzsikál![ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
Tikakukac
titán
No, feldobtam a dampenereket, megcsináltam a távtartót a tálcához is. Nem kicsit halkabb lett a gép. Viszont szét fogom vagdalni a tápot meg a vezérlőt is, a ventiket cserélni kell, mert idegelnek.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Saccco
nagyúr
-
fape
senior tag
válasz imibogyo #11909 üzenetére
Ezen mindenki átesik, nem is egyszer. Második, harmadik... alkalommal már nem fáj annyira, főleg azért mert már tudod, hogy benne van a pakliban. Nálam alapszabály: Nem szabad őrizetlenül hagyni. Én raktam rá egy ipkamerát és ha nem vagyok mellette akkor telefonon/tableten/pc-n megy a live stream. Nem nézem folyamatosan, de azért időről időre rápillantok van-e valami nyűgje.
Ha mégsem jön be akkor írd meg hova dobod a cuccot
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
imibogyo
veterán
Anet A6. A vicces az, hogy az első fehér tekerccsel minden rendben ment. Úgy 10-12 modellt nyomtattam ki vele, volt köztük 2 nagyobb is. És minden rendben volt, szépek is lettek (szerintem) a nyomatok és elég pontosak is.
Már írtam, hogy most bontottam még csak ki a második (kínai fekete noname) tekercsemet mióta meg van a gép és na ezzel lényegében mióta használom csak szívok és ehhez jön, hogy azóta mintha "mechanikailag" sem lenne tökéletes a gép, mindig közbejön valami. Volt itt is egy-két "jó" nyomatom, de még ezek sem lettek messze 100%-osak, mondjuk a funkciójukat betöltik...
Át kellett költöztetnem a gépet a fűtetlen garázsból (2-5 fok és 60-80% páratartalom) a kamrába (16-18 fok és 35-45% páratartalom), mert a műhelyben nem sokáig bírták a filamentek használható állapotban (tört a végük mint a ropi a hidegben, mondjuk a párával nem volt bajom, a fehér nyomatok mind a műhelyben készültek, a fekete tekercs pedig vákuumcsomagolásban volt és csak 2 hete bontottam ki a házban és fokozatosan változtattam meg a helyét a műhely és a ház között, hogy a zacsiban lévő minimális pára se csapódjon ki, tehát nem egy lépcsőben került fel a házba).
Az biztos, hogy maga a költözés "megviselte" a gépet, újra kellett szinteznem, meg ilyesmi, de ilyen, hogy fúvókakiesés még sosem volt. Szerintem a fúvóka beleakadt az egyik nyomatba (ebből is találtam egyet az asztal mellett leesve) és így megakadt a fej is, emiatt lett lépésvesztés az Y-on és ebből keletkezett ez a nagy layer shifting, merthogy még soha nem láttam ekkorát (igazából semekkorát sem) ezzel a géppel.
Összességében arra jutottam, hogy szétszedem az egészet és újrakezdem az építést, mert mint azóta kiderült a "gyári" összeszerelési útmutató is hibás (például az asztalt tartó "H" alumínium elemet fejjel lefelé kell berakni az útmutatóval ellentétben és akkor nem feszül annyira az Y szíj, meg ilyenek. Valamint amikor raktam össze a gépet, nem emlékszem, hogy minden egyes paraméterét a váznak megfelelő precízséggel ellenőriztem-e (alapvetően igen, mert olyan vagyok, de azért sietnem kellett), így jobb lesz tabula rasa kezdeni és nem vaktában keresgetni, hogy mi is lehet egy-egy adott hiba gyökere.
Bár már nagyjából minden megvan az "új" nyomtatóhoz, mégsem kezdhetem rögtön annak az összeépítésével, mert még hiányzik hozzá pár modell, azokat pedig ki kell nyomtatnom, ráadásul elég pontosan. Mindenképp szükségem van még egy jól működő gépre addig, nem úszom meg ennek a rendbetételét.
(#11915) fape: Persze értem én, csak elborul az ember agya ilyenkor. Főleg mivel eddig semmi bajom sem volt a géppel, most meg 2-3 hét alatt mindennel szívok, amivel csak lehet. Én sem szoktam otthagyni, ha rövidebb nyomtatásról van szó, de azért egy 18-26 órás nyomtatásnál elkerülhetetlen ez. IP kamera beszerzése nekem is tervben van, csak most még a ház is annyit elvitt és el is fog vinni jövőre is (új műhely + 80 m2 terasz + tetőcsere + szigetelés pl.), hogy egyszerűen most nincs rá keret. Amúgy már árultam is a gépet egy gyengébb időszakomban, de végül senkit sem érdekelt, ezért kezdtem bele az upgrade-be.
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz energy4ever #11912 üzenetére
Ha jól emlékszem a Mexhmixeres mentés után hiányzott egy csomó minden az emberemről ) Fél cipő meg ilyenek Igen, az volt. Ott próbáltam azt az objektum egyszerűsítés funkciót és biztosan az nyírta ki ilyen hiányosra.
Megpróbálom abban újra egy videó beállításai alapján csak nem piszkálom a modellt.2. esetben Curás volt de a support magával rántotta a baltát annyira ragaszkodott hozzá.
3. ott az alapokkal volt baj, azután újraállítottam a 0 szintet.
ABS inább ilyenre vagy PLA?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz energy4ever #11918 üzenetére
Supportot automatikusan generálod vagy kézzel állítgatod be az oszlopokat?
Tudnál egy screentshotot megosztani a support beállításokról?
Köszönöm!https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
Mr.Csizmás
titán
pl. bulk akció 79-89€ / 5 kg 5 féle [link]
ASA 19,80€/kg[/L stb.]"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
energy4ever
addikt
válasz Mp3Pintyo #11919 üzenetére
Ezzel gondban vagyok. Ilyen apro dolgokat nyomtatsz? Keprol olyan volt, mint valami nagy disz szobor.
Amiket en csinaltam igy, olyan pici reszen tapadt fel, hogy koromvago olloval lazan elcsiptem.
Azt ensem tudom, hogyan lehet megoldani ezeknel, hogy a atalapzatra nem tapadjon fel.Mas:
Mar azt hittem nem tudok hova fejlodni 1. reteg ugyileg. Viszont ez mar beteges, ami most jott ki a gepbol!
-
azbest
félisten
válasz energy4ever #11921 üzenetére
más is mesélte, hogy a petg feltépheti a tükör felületét
-
Holleanyo
tag
válasz azbest #11922 üzenetére
Nekem nem csak a felületet tépte le a Petg, hanem 1mm mély gödröt is csinalt az üvegbe. Viszont megvan a megoldás. Petg anyagot is lehet tükörre, üvegre nyomtatni csak nyomtatás előtt be kell porlasztani vékonyan hajlakkal. Én a Coop extra erős változatát használom.
Ender 3 - “az áramjárta vezető pont ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak hát más a fogása”
-
blountex
senior tag
Sikerült végül rájönni a kattogásra, egész pontosan a Marlin volt a ludas.
Ahogy a nyomtatás elkezdődött úgy meg-megakadt szinte 1-2 másodpercenként egy pillanatra, ez nem volt normális ahogy az se hogy az esteppem 1113-as volt a 414 helyett.A másik bár nem annyira bosszantó hiba, de a zenélésre is megkellett találni a hibát. Egész egyszerűen az volt a baj, hogy ami a fogaskerékbe megy csavar azt szorosra meghúztam, biztos ami biztos alapon. Annyira kellett lazítani rajta, ugyan fogja a motort is, de ne legyen szoros, és ekkor megszűnt a zenebona. Érdekes egy jelenség....
Fabula:
Privi -
energy4ever
addikt
válasz Holleanyo #11923 üzenetére
Ugye tudod, hogy csak trollkodik, es nalam alapbol nez igy ki? (meg amugyis ez PLA)
Mas:
Vettem ilyen PLA-t. Nem fluoreszkal, kicsit sem. Levagtam 2db pici darabot, egyiket kivittem az udvarra, masikat felakasztottam egy 100wattos villanykortere. Par ora utan full sotetben nezve sem fluoreszkal.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz energy4ever #11925 üzenetére
kevered a dolgokat... a foszforeszkáló az ami "emlékszik" a fényre. A fluoreszkáló az ami mondjujk uv fénytől gerjed be, mint ezek a kiscsajok
Egyébként most én is ilyenből nymomtatok abs változatot, de azt hiszem nincs uv fényforrásom. Hm a következő dolog egy fan duct lesz, mert a pla megolvadt abs nyomtatás közben
[ Szerkesztve ]
-
gerleimarci
aktív tag
válasz energy4ever #11925 üzenetére
-
energy4ever
addikt
-
azbest
félisten
válasz energy4ever #11928 üzenetére
wow, ez nagyon pszichedelikus lett... btw lehet nyomtatni ujjlenyomatodat a képről
asszony meglátja, befog műkörmöt építeni 3d-vel
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz energy4ever #11928 üzenetére
pffff
tudtam hogy kellett volna a szutyokzöldet venni"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
HornedReaper
senior tag
Hővezető ragasztó a korábban linkelt hűtőbordákhoz
[link] -
imibogyo
veterán
Lett egy kis fölös pénzem így az év végére és gondoltam jó lenne ellocsolni valami normálisabb gépre, mert úgy néz ki jelen állapotában nem tudok olyan pontosságban nyomtatni az A6-al (nem tudom miért, a net teli van abszolút elfogadható minőséget kiköpő A6-okkal (és az első nyomatom nekem is szinte tökéletes volt), de azóta alig jön össze valami és már belefáradtam)....
Arra gondoltam, hogy veszek egy "normálisabb" nyomtatót és majd azzal befejezem ennek az átépítését fémvázasra, aztán majd eladom, vagy megtartom másodgépnek.
Több kiszemelt is van az alsóbb és a felsőbb régióból is. És persze ezeken kívül is érdekelhet még más is (Tronxy X5SA-ról néztem tegnap egy egész jó videót, hogy mit ki lehet belőle hozni már alapból is). Alapvetően más felépítésű gépre gondoltam, mint ami most van, már csak kíváncsiságból is. Tehát például "kerekes" és/vagy "kocka" mechanika, ilyesmik. A másik alternatíva, hogy veszek egy izmos esztergát, vagy vertikális marógépet, mert a sajátjaimat otthagytam apum műhelyében...
Jöhetnek az érvek, ellenérvek:
- Ender 3 Pro - ~75k
- Ender 5 - kocka (ami nagyon mozgatja a fantáziámat), ~100k
- Tevo Tornado ~110k
- CR20 - kompakt méret ~ 120k
- CR10S ~150k
- CR10S Pro ~ 180k[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz imibogyo #11933 üzenetére
4max esetleg? Olcsó is, kocka is, eléggé elszaporodtak itt topicban az utóbbi időben, én abszolút kezdőként nagyon meg vagyok vele elégedve.
Most ránéztem a saját rendelésemre, 77ezer forintért meg lehet venni jelen pillanatban.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
JSaN
addikt
Az elso par napos szopasomat leszamitva, ( amiben belejatszot az is hogy teljessen kezdo voltam a 3d nyomtatasban), mostanra teljesen meg vagyok elegedve a nyomtatoval. Most is nyomtatok es azota semmi problema nem volt vele, stabil es pontossan nyomtat. Vasarlasnal a kocka vaz forma az feltetel volt, jobb stabilitas, a burkolat mar caks extra. Nem kell semmit upgradelni vasarlas utan, en is csak tudom ajanlani.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
Tikakukac
titán
válasz imibogyo #11933 üzenetére
Neked kell kisakkozni mit akarsz és hogyan. Én ismerem a képességeimet, nekem az volt a kiindulás, hogy egy rendes alapot kapjak, amibe mechanikailag ne kelljen belenyúlni, csak apróságokban. Mire ez kész, addigra pedig tanuljam meg az alapokat, hogy utána ne kelljen semmihez piszkálni. Plusz legyen mögötte community. Ha valami fontos, az ez. Sima Ender ebből a szempontból tökéletes. 70k lesz a teljes projekt, ebben az összes venti cserélve márkás darabra, minden extra felaggatva, tartalék beszerezve. Kövi héten kiderül mit sikerült alkotni, reményeim szerint 30dB alá be tudom vinni a gépet hangban is. És akkor lehet nyomtatni rogyásig
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
imibogyo
veterán
válasz Mr.Csizmás #11934 üzenetére
Gondolkodtam ebben is. De nem tudom. A következő géppel úgy szeretném kezdeni a "kapcsolatomat", hogy ne kelljen azonnal upgrade-eken törnöm a fejem, ahogy Tikakukac is írta. Csak működjön jól és tegye a dolgát (a kisebb beállítások, karbantartások kivételével természetesen).
(#11935) Ra3: és modok nélkül is szép nyomatokat kapsz/kaptál, vagy azért kell vele már az elején "foglalkozni"? Bár JSaN meg is válaszolta a kérdésemet.
(#11937) Tikakukac: Én bízom magamban, azzal nincs baj. És azért már túl vagyok egy CNC marógép tervezésén és megépítésén is, valamint egy saját összerakású lézergravírozót is használok a mindennapokban, tehát nem idegen maga a mechanikai és a mindenféle CNC-s mókolgatás.
1000%-ig biztos vagyok benne, hogy az A6-al sincs komoly gond és csak annyi lenne a dolgom, hogy egyszer végre nekiüljek és a nulláról újra, normálisan, nem kapkodva összerakjam és mindet beállítsak, kiteszteljek. Szerintem akkor jónak kell lennie, ha már egyszer 0 tapasztalattal és fél órája összerakott géppel tudtam vele ilyen minőségben nyomtatni.
A baj csak annyi, hogy most alig van rá időm (összeszámoltam fejben, talán 10-15 órát foglalkoztam a géppel az elmúlt 7 hónapban összesen úgy, hogy ebben az összeszerelés is benne van és ha az "otthagyom a gépet, amíg dolgozik" időket nem számolom) és a kevés ráfordított időnek is a nagy része az első 1-3 hónapban ment bele. Valamint eddig összesen 1 és 1/4 tekercs filamentet használtam csak el a 7 hónap alatt. Magyarul a tapasztalat is hiányzik..
Szóval nem is igazán a géppel/gépben van a hiba, hanem bennem. Viszont most meg olyan "türelmetlen" életszakaszomban vagyok és nem akarok "agyalni", csak használni szeretném a gépet. Ezért morgok itt ennyit. És ezért gondolkodom egy olyan gépben, ami költői túlzással (ebben az ársávban legalábbis) azonnal "tökéletesen" (értsd elfogadhatóan) dolgozik...
Mindegy, csak jár az agyam. Jövő héten már szabadságon leszek és elkészülnek a tükrök is, akkor lesz egy kis időm foglalkozni a géppel és talán már okosabb is leszek, hogy kell-e mindenképpen egy másik gép, vagy életre keltem ezt...
-
Tikakukac
titán
válasz imibogyo #11938 üzenetére
Te tudod mennyi az időd. 10 alkatrészt kell nyomtatni és kell pár kieg is, na úgy ez a nyomtató rendben lesz. De ahogy nézem a többit, ez nem megúszós, mindegyiken cserélni kell dolgokat és felhozni azonos szintre a rendszert.
-
imibogyo
veterán
válasz Tikakukac #11939 üzenetére
Jó persze, rosszul fogalmaztam. Nem döglök bele egy-két kiegészítő kinyomtatásába, ha már egyszer normálisan tud alapból is nyomtatni a gép. És hát úgyis nyomtatásra akarom használni (he-he, mi másra), de van sok gép, aminél a mechanikába is bele kell nyúlni (plexi váz --> alura pl.), na ezt akarom elkerülni, ha lesz új gép. Tehát nem arról van szó, hogy pár alkatrészt se kelljen kinyomtatni, hanem hogy komoly hozzányúlás ne kelljen, legalábbis az első időszakban, amíg gyűjt az ember egy kis sikerélményt a géppel.
-
Tikakukac
titán
válasz imibogyo #11940 üzenetére
Arra elég az ender is, tuti. Apró modokkal tolok most 0.6 mellett olyan kötőelemeket és modelleket, hogy messze jobb, mint amit megkívánnak.
Nyilván ha valaki terepasztalos és napi 40 figurát akar kitolni tökéletesen vagy ABS-t csapatni, az vagy moddol vagy vesz durvább gépet.
-
Saccco
nagyúr
Hogyan lehetséges az, hogy az Arduino IDE feltölti a Marlin-t, látszólag minden gond nélkül, mégis a régi adatok maradnak a gépen?
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Ra3
őstag
válasz imibogyo #11938 üzenetére
JSaN szerintem belefutott olyan dolgokba amik nálam nem jelentkeztek, ennyiből szerencsém volt, de összeszerelés előtt kiolvastam többször is a topicot, néztem videókat, és ment minden gond nélkül, az én elképzelésemnek teljesen megfelel a nyomtatási minősége, sőt, felül is múlja.
Azóta se csináltam vele semmit, minden gyári állapotban van, bár pont ma jött meg a BMG klón extruder, és a hozzávaló V6 hotend, de egyelőre nem állok neki, majd talán a szünetben.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz blountex #11948 üzenetére
Tényleg, meg is feledkeztem róla, mert nem a 4MAX-ra raktam fel.
Szépen működik az épített gépen. Az kissé zavar, hogy nem annyira egyszerű befűzni. Bowdennel is szépen nyomtat. Jó masszív benyomást kelt.
Részemről ajánlott.A Titan után plug'n'play volt, csak a step értéket kellett kalibrálnom. Viszont ebből kiderült, hogy a Titan sem pontos értékkel ment.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Toma707
csendes tag
Üdv van egy flsun delta nyomtatom. És egy olyan problémám lenne, hogy amikor alaphelyzetbe küldöm nem állitja meg a motort switch-hez éréskor, hanem tovább darálja a szíjat (a switcheket érzékeli a mashina)
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest